Ankara'da Çatışma: 1 Ölü 4 Yaralı

İki kişi oldukları tahmin edilen şüpheliler ile polis arasında çıkan çatışma sonrası üçü polis, biri kadın dört kişi yaralandı, bir kişi hayatını kaybetti.

Ankara'da Çatışma: 1 Ölü 4 Yaralı
Ankara'nın Çankaya İlçesi Dikmen Mahallesi'nde polis ekiplerinin durdurmak istediği araçta bulunanlar ile polis arasında çatışma çıktı. Polisle girdiği silahlı çatışmada yaralanan Bülent A, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bülent A'nin mafya lideri olduğu iddia edildi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Huzur Mahallesi 1134. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre polis ekipleri, mekan basma, tehdit ve şantaj suçlarından dolayı birkaç aydır teknik takibe aldığı ve mafya lideri olduğu öne sürülen Bülent A. ile iki kişinin daha içerisinde bulunduğu 06 DT 3740 plakalı aracı durdurdu. Kısa bir süre sonra araç içindekilerle polisler arasında silahlı çatışma başladı. Çatışmada, araç içerisindeki kadın, şüpheli Bülent A. ve 3 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Bülent A, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan, diğer şüpheli ise yaya olarak kaçtı. Polis ekipleri ile kaçan şüpheli arasında silahlı çatışma yaşandı. Şüpheli, daha sonra izini kaybetti. Hava destekli operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, çatışma noktasında çalışma başlattı.

Bölgede araştırma ve soruşturma sürdürülürken çatışmanın çıktığı bölgede 1 silah ve 50'nin üzerinde boş kovan bulundu. Öte yandan, ilk çatışmanın meydana geldiği bölgede, şüphelilere terörle mücadele ekiplerinin değil, asayiş büroya bağlı polislerin müdahale ettiği ifade edildi.