Yenimek’te Yeni Dönem Heyecanı

Yenimahallelilerin boş zamanlarını daha verimli geçirmeleri ve bir meslek sahibi olmaları için Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda (YENİMEK) yeni dönem için kayıtlar başladı.

Yenimek’te Yeni Dönem Heyecanı
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği başvurular, 15 Eylül’e kadar devam edecek.
Toplumda eğitimli ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak hedefinde olan YENİMEK, Yenimahallelilerin iş bulma ve el emeklerini kazanca çevirmelerine olanak sağlıyor. Yeni dönem hazırlıklarının start aldığı YENİMEK’te bu yıl da ilçenin dört bir yanında bulunan 13 kurs merkezinde 93 branşta eğitim verilecek.

YENİMEK’E 11 YENİ BRANŞ
Bilişim teknolojilerinden dil eğitimine, gösteri sanatlarından müzik eğitimine, el sanatlarından bahçeciliğe, güzellik ve saç bakımından muhasebe eğitimine kadar her türlü branşın yer aldığı kurslar, Yenimahallelilerin hayatına anlam katacak.

YENİMEK’te ücretsiz olarak verilen sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra sergiler, seminerler, panel ve konferanslar da gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim öğretim takvimine uygun olarak başlayan kurslara başvurular, 15 Eylül’de sona erecek. Yenimahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği kurslara bu yıl 13 bin kişinin katılması hedeflenirken kurs programına geçen yıllardan farklı olarak 11 yeni branş eklenecek.

DOĞA TUTKUNLARI BU KURSLARDA BULUŞACAK
Toprakla uğraşarak stres atanlar ve organik beslenmeye özen gösterenler bu yıl YENİMEK’lere akın edecek. Yenimahalle Belediyesi, kurs programına yeni eklediği Gül Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği ve Domates Yetiştiriciliği kurslarıyla doğa tutkunlarını bir araya getirecek.

ANNE ADAYLARINA ÖZEL KURS
Bilinçli Annelik ve Bebek Bakımı kursu ise anne adayları için eğitim verecek. Ayrıca ebeveynleri bilinçlendirmek için Uyuşturucu Bağımlılığından Korunma Kursu da kapılarını Yenimahallelilere açacak.

CAMDAN SANAT
Cam Üfleme Sanatı da meraklılarını bir araya getirecek. Kurulacak atölyede yaratıcılıklarını geliştirerek camdan sanat eserleri yapacak olan kursiyerler, hem eğlenecek hem de kendilerini geliştirecek.

Moda Tasarımı, Konservatuara Hazırlık, Yaşlı Bakım Elemanı, Hüsn-i Hat, Özel Günlere Hazırlık ve Nikah Şekeri Hazırlama kursları da bu yıl YENİMEK çatısı altında eğitim verecek.

“ÜRETMENİN KEYFİNE VARILIYOR”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahallelilerin her yıl kurslara gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız bir şeyler üretmenin keyfine varıyor, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurarak kendilerine yeni bir çevre ediniyor. Yılsonunda yapılan sergilerle hem yaptıkları ürünlerini paylaşıyor hem de kendilerine gelir elde ediyorlar. YENİMEK'te çok ucuz malzemeler el becerisi ve sanatsal maharetlerle birleşerek değerli ürünlere dönüşüyor” dedi.

Kurslara katılmak isteyen Yenimahallelilerin diploma, nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet fotoğraf ve başvuru formu ile kurs merkezlerine kayıt yaptırmaları yeterli oluyor

Kaynak: İHA