Üretici Fındık Hırsızlarına Karşı Uyarıldı

Giresun Ticaret Borsası ve İl Emniyet Müdürlüğü başlattıkları kampanya ile fındık hırsızlarına karşı üreticileri uyarıyor.

Üretici Fındık Hırsızlarına Karşı Uyarıldı

Emniyet Müdürü Uğur Öztürk haksız kazanç sağlayan fındık hırsızlarına karşı broşür çalışması yaptı.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci ve İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, düzenledikleri basın toplantısı ile kampanyayı başlattı.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Fındığın başkenti Giresun’da diğer iller gibi 30 martta yaşanan don olayından dolayı rekoltenin düşük olduğunu ve rekoltenin düşük olmasından kaynaklanan fiyatlardaki artışların haksız kazanç sağlamak isteyen hırsızların gözlerinin açıldı. Biz bunların önüne geçmek amacıyla bir broşür çalışması yaparak üreticiyi bilgilendirip daha tedbirli olunması için bir çalışma yaptık."
Giresun’da 30 Marttaki hava muhalefetinden dolayı yüksek kesimlerde rekolte düşüklüğü olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
"Bu da esnafımızı ve üreticileri ciddi manada etkiledi. Biz emniyet ve polis olarak, tüccar ve çiftçimizin emeğinin çalınmaması için gayret ediyoruz. Rekolte düşük olduğundan fiyatlar yüksek, kolay kazanç sağlamak isteyenlerin iştahı kabarmış durumda. Bunu baz alarak vatandaşlarımızı hırsızlık ve dolandırıcılıklara karşı uyarı olsun düşüncesiyle halkı bilinçlendirmek için bir broşür hazırladık. Bu günden itibaren kamuoyu ve halka dağıtımı emniyet güçlerimiz tarafından yapılacaktır. Fındık tüccarlarına ve duraklarda yapacağımız broşür dağıtımında hedefimiz fındık müstahsillerine ve üreticilere ulaşması. Daha huzurlu ve güvenli bir Giresun için el ele.’’
Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ise, kampanyanın önemine değinerek "Bugünden itibaren üreticilerin ürünlerini daha iyi muhafaza etmesi gerekir. Sezonumuz bütün üreticilere ve tüccarlara hayırlı olsun" dedi.


Kaynak: İHA