Tokat’ta 2 Yıldır İbadete Kapalı Olan Cami

Tokat’ta restorasyon yapılmak üzere yaklaşık 2 yıl önce ibadete kapatılan Küçükbeybağı Camisi önünde mahalle sakinlerince, caminin ibadete açılması için yapılan eyleme karşı yazılı açıklama yapıldı.


Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş imzası ile Tokat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19. yüzyılda inşa edilen tarihi caminin çevre yolu çalışmaları sırasında zarar görmesi üzerine ibadete kapatıldığı bilgisi verildi.

Caminin onarımı için Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alındığı ilk 2014 yılının Temmuz ayında yapılan ilk ihalede geçerli teklif çıkmaması üzerine Ağustos ayında yapılan ikinci ihalede onarım işinin 248 bin 916 TL ile Başaran Mimarlık İnş. Medikal Tur. Nak. Med. San. Tic. Ltd. Şirketi'nde kaldığı ve yer teslimi yapıldığı kaydedildi. Ayrıca yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Caminin uzun süre kapalı kalmasına halkımız tarafından gösterilen tepki anlaşılabilir olsa da, bu konuda idaremizden kaynaklanan herhangi bir kasıt ve ihmal bulunmamaktadır. Caminin tescilli eski eser olması, yapılacak her türlü müdahalenin Sivas Koruma Kurulu iznine tabi olması, esaslı onarım gereken caminin restorasyon projelerinin hazırlatılması ve onaylanması, Tokat Belediyesi ile cami parselinde yapılan kadastro ve imar tadilatları gibi çalışmalara konu olan restorasyon işinin en kısa sürede tamamlanarak camimizin hizmete açılması kurumumuzun da amacıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğü ülkemiz genelinde son 10 yılda 4 bine yakın vakıf eserin restorasyonunu tamamlamış, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz de, son 10 yılda, Tokat ve çevresinde 150 civarında vakıf eserinin onarımını yaparak ihya etmiş olup, restorasyon çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.”
Kaynak: İHA