Sarıkamış Şehitleri İçin Fidan Diktiler

Sarıkamış ilçesinde "90 bin Şehide 90 bin Fidan Projesi" kapsamında Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşenler için geçen yıl oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.

Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Sakarya ve Kocaeli'den gelen 90 Sarıkamışlı, Soğuksu mevkisinde buluştu.
Belediye Başkanı Göksal Toksoy, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Sarıkamışlı hemşehrilerin şehitlerini fidan dikerek anmalarının önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Şehitlerinin anılmasının nesilden nesile aktarılması anlamında bu tür derneklerin güzel bir misyon üstlendiğini belirten Toksoy, "Dernek üyelerimiz 90 fidan dikerek şehitlerimizin ruhunu şad ettiler. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Dernek üyelerimize de buralara kadar gelip bu etkinliği gerçekleştirdikleri için ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Derneğin Kocaeli sorumlusu Ayhan Döşkaya da projeyi geçen yıl başlattıklarını, gurbetteki Sarıkamışlıları her yıl buraya getirmeyi ve genç nesillere bunu aktarmayı amaçladıklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından 90 fidan toprakla buluşturuldu.
Kaynak: AA