Salihli’ye Büyükşehir Belediyesinin Eli Değecek

30 Mart yerel seçimleri sonrası 2. kez Salihli’ye gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçimlerde Salihli’ye verdikleri sözleri bir bir yerine getireceklerini belirtti.

Salihli’ye Büyükşehir Belediyesinin Eli Değecek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Salihli’de. İlk olarak Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ziyaret eden Başkan Ergün, daha sonra meclis toplantı salonunda daire müdürleri ve meclis üyelerinin katılı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Salihli’de yapılan çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Ercan Oyan tarafından sunulan sunum sonrası konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda,30 Mart yerel seçimlerinden sonra Salihli’de çok yol kat ettiklerini vurguladı. Salihli’de ortak aklı ortaya koymak için bu yol çıktıklarını belirten Başkan Kayda, “Çünkü tüm siyasi partilerle birlikte hedefimiz ve ortak noktamız Salihli’nin gelişmesidir” dedi.

Salihli’de hizmet için ulaşmadıkları mahalle kalmadığını vurgulayan Kayda, “102 mahallemizde değişimi başlattık. Manisa nasıl değişti ise Büyükşehir ile birlikte Salihli’de değişecek. Çünkü biz Salihli’de halkımıza değişimi yaşatacağız” dedi.

30 Mart yerel seçimlerine en büyük desteği Salihli’den gördüğünü anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Tüm ilçelerimize hizmet götüreceğiz. Ancak seçimlerdeki Salihli halkımızın bize göstermiş olduğu destek ve sevgiyi, yapacağımız hizmetlere yansıtacağız” dedi.

Salihli’de olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Manisa’da şuan büyükşehirin sıkıntılarını yaşıyoruz. Yapılandırmalar devam ediyor. Yılbaşına kadar sürmesini beklediğimiz yapılandırmanın ardından 2015 yılında plan ve proje kapsamında çalışmalara başlayacağız. Tüm ilçelerde koordinasyon merkezini oluşturuyoruz. Büyükşehir yasası kapsamında yaklaşık 3 bin personelimiz oldu. Norm kadro çalışmaları doğrultusunda kadrolar tespit edildi ve İçişleri Bakanlığı’na iletildi. Artık onay bekliyoruz. Tüm ilçelerimize hizmet götüreceğiz. Önemli olan projelerin hayata geçirilmesidir. Salihli, Turgutlu, Alaşehir, Ahmetli, Saruhanlı ilçelerimizde ana yol güzergahında yer alıyorlar. Bu yol güzergahlarındaki kavşakların düzenlenmesi için girişimlerde bulunduk. Bize verilecek teknik ekip ile yol kavşaklarında çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarda 2015 yılı yatırım programı kapsamında projeler doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Salihli’de yeni garajın yapılması gerekir. Gençlik Merkezi ve otopark gibi önemli projelerde Salihli Belediyesi bir yer belirlesin biz gereken çalışmaları yapalım. Otopark sorunu 81 ilin ortak sorunu. Salihli’de bu sorunu yaşıyor. Dur-geç köprüleri olarak tabir edilen 2 köprü ele alınması gerekir. Belediye sınırları içinde yer aldığı için bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. 2 proje için 5 milyon bir maliyet ortaya çıkıyor. Ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü köprülerin durumu çok kötü. Çalışmaları devam eden sebze ve meyve halinin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Projelerin çok acil olarak yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Otogar projesi de ele alınacak. Terminaller konusunda Salihli’nin yanısıra Akhisar ilçesinin de sıkıntısı var. Siyasetin hizmeti olmaz diyerek, Manisa ve ilçelerinde çok güzel çalışmalarda bulunacağız. Salihli’yi daha yaşanılabilir bir konuma el birliği ile getireceğiz. Salihli bizim için önemli bir ilçemiz. Bu nedenle Salihli’ye Büyükşehir’in eli daha çok değecek” dedi.

Kaynak: İHA