Milas'taki Yangın, Santrali Tehdit Etti

Milas’a bağlı Fesleğen Mahallesi’nde başlayan orman yangınında yaklaşık 40 hektar ormanlık alan ve tarım arazisi kül oldu.

Milas'taki Yangın, Santrali Tehdit Etti
10 helikopter, 4 uçak ve çok sayıda arazöz ile uzun uğraşlar neticesinde kontrol altına alınan yangının, hidrojen tanklarının bulunduğu termik santraline sıçrama ihtimali ise büyük korkuya neden oldu.
Bugün saat 13.30 sıralarında Milas’a bağlı Fesleğen Mahallesi’nde ormanlık araziye yakın bir alanda yangın başladı.

Yangının başlama sebebi henüz belirlenemezken; şiddetli rüzgar dolayısıyla yangın aniden ormanlık alana kadar ilerledi. Akçayaka ve Gürceğiz mahallelerindeki zeytinlik ve makilik alanlara da zarar veren yangın, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara'nın helikopterden yönlendirmeleriyle söndürülmeye çalışıldı. Yerleşim yerlerine yakın bir mesafeye kadar ilerleyen yangın korku ve paniğe neden oldu. 10 adet yangın söndürme helikopteri, 4 yangın uçağı ve çeşitli bölgelerden sevk edilen çok sayıda arazöz yangına müdahale etti. Şiddetli rüzgarla birlikte güçleşen yangın söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri de destek verdi. Kazma ve küreklerle söndürme çalışmalarına destek veren mahalleli, bir yandan da yangın işçilerine ve bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerine, sağlık çalışanlarına su ve yiyecek ikram etti.

Yangında zeytinlik alanların yanı sıra Akçakaya Mahallesi’ndeki çiftçilere ait 400 adet arı kovanı zarar gördü. Çiftçiler arı kovanlarının yanmadığını ancak kovandaki arıların telef olduğunu söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarını olay yerine gelerek yakından takip eden Milas Kaymakamı Fuat Gürel, an itibariyle yaklaşık 30-40 hektar alanın yandığını kaydetti.

Geniş, sarp bir alanda devam eden ve çalışmalar neticesinde büyük oranda kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına geçildi. Yangın alanının Kemerköy Termik Santrali’ne yakın olması da paniğe neden oldu. Yangının santrale oradan da hidrojen tanklarına ulaşarak bir faciaya neden olmaması için santral çevresinde soğutma çalışmaları yürütüldü. Edinilen bilgiye göre, yangının santrale ulaşma tehlikesi ortadan kalktı.
Kaynak: İHA