Macera Sporları Festivali Sona Erdi

Kastamonu’nun Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde organize edilen Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali, düzenlenen kanyon geçişi ve dağ koşusu ile tamamlandı.

Macera Sporları  Festivali Sona Erdi

Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz,Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kanyon geçişi etkinliği çerçevesinde, Kanyon Araştırma Derneği (KAD) üyeleri sporcuları sabah 8.00 saatlerinde Horma Kanyonu’na giriş yaptılar.
Boğazkaya Köyü sınırları içinde hazırlanan parkurda düzenlenen Dağ Koşusu yarışması, saat 10.00 sularında 13 bayan, 25 erkek sporcunun katılımı ile başladı.

Bayanlar 4 kilometre, erkekler ise 8 kilometre mesafede yarıştılar. Bayanlar kategorisinde Seyran Adanır birinci, Elif Tozlu ikinci, Lütfiye Kaya ise, üçüncü oldu. Erkekler de Ömer Alkanoğlu birinci, Muhammed Ağyürek ikinci, Ramazan İşman üçüncü oldu. Dağ koşusu etabının tamamlanmasının ardından protokol üyeleri kanyon geçişini tamamlayan sporcuları karşılamak üzere Ilıca Şelalesine geçtiler. Horma Kanyonundan girerek Ilıca Şelalesinden çıkış yapan sporcular şelaleden aşağıya halatlar ile iniş yaptılar. Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği Başkanı Ozan Durmaz, Horma Kanyonu geçişi etkinliğine bu yıl düzenlenen Azdavay-Pınarbaşı macera sporları şenliği kapsamında katıldıklarını belirterek, "Saat 8.00'de başlayan kanyon geçişimiz 14.00 gibi sona erdi. Çok başarılı bir geçiş gerçekleştirdik. Horma kanyonu bizim her sene eğitim düzenlediğimiz, ilk göz ağrımız diyebileceğimiz bir yer. Bu tür tanıtıcı organizasyonlar sayesinde macera turizmi daha da gelişecektir. Bu macera sporları turnuvasının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor devamının gerçekleştirilmesini diliyorum" dedi

Kanyon geçişinin tamamlanmasının ardından, Horma Kanyonu girişinde protokol konuşmaları, halk oyunu gösterileri ve ödül töreni düzenlendi.

Bayanlarda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Yardımcısı Atilla Kantay tarafından verildi.

Erkeklerde dereceye giren sporculara ödülleri ise kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından düzenlenen müzik eğlence programı ile macera sporları turnuvası sona erdi.
Kaynak: İHA