Kula'ya Yapılması Planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi

Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden oluşan bir grup, yöre halkının istemediği projeyle ilgili Gökçeören mahallesinde incelemelerde bulundu.

Kula ile birlikte Manisa'nın 5 ilçesine hizmet verecek katı atık bertaraf tesisinin kurulacağı Gökçeören mahallesine gelen heyet üyeleri, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüşen Gökçeören Belediyesi'nin eski başkanı Hikmet Bacak'tan bilgi aldı.
İnceleme yapılan bölgenin yer altı suları bakımından zengin olduğunu, bölgenin tarım arazisi niteliğinde olduğunu anlatan Bacak, arazinin böyle bir tesis için uygun olmadığını savundu.
Bacak, şöyle konuştu:
"Biz burada çöp tesisi kurulmasını istemiyoruz. İstemediğimiz gibi sonuna kadar da direneceğiz. Çöp alanı turistik bölgelere 7 kilometre mesafededir. Maalesef bu turizm sahasında böyle bir çöp alanının tesis edilmeye çalışılması tamamıyla yanlıştır."
Heyette bulunan meclis üyesi Mümtaz Kaya ise Gökçeören halkının istememesi halinde bu projenin kurulmayacağını söyledi.

Kaya, "Bu yörenin kabullenmeyeceği bir adımın atılması söz konusu değil. Biz de bu çalışmalar kapsamında yeni yeni bilgiler ediniyoruz. Tesisinin kurulacağı yerle ilgili değişik alternatifler var. Biz komisyon olarak da bunları değerlendiriyoruz. Halka rağmen bir yatırım yapılması söz konusu değil" diye konuştu.

Kaynak: AA