Kaybolan Gençlerin Yakınları Petrol Arama Gemisini Bekliyor

Kumburgaz’da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan 5 gencin aileleri aramalara katılacak olan petrol arama ve sondajlama gemisine büyük umut bağladıklarını belirtti.

Kaybolan Gençlerin Yakınları Petrol Arama Gemisini Bekliyor
Serdar ve Doğan Demir'in amcası Sait Demir, geminin bir an önce arama çalışmalarına katılmasını istediklerini belirtti.

Kumburgaz Kamiloba sahilindeki arama ve kurtarma çalışmalarına katılacak olan ve Norveç'ten kiralanan “Barbaros Hayrettin Paşa” isimli petrol arama ve sondajlama gemisi hakkında aileler açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar yapılan tüm arama ve tarama çalışmalarından herhangi bir netice alınamadığını belirten kayıp gençlerden Serdar ve Doğan Demir’in amcası Sait Demir, “Hep tekrarladığım bir şey var; Allah’tan ümit kesilmez. Allah'tan bir mucize olur diye bekliyoruz, ümidimizi kesmiyoruz ama giderek ümitler de tükeniyor” dedi.

“GEMİNİN BİR AN ÖNCE ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMALARINI İSTİYORUZ”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştüklerini ifade eden amca Demir, “Kadıköy’de demirleyen Barbaros Hayrettin Paşa isimli bir petrol arama gemisi varmış. Dünyada bundan 4-5 tane varmış. Norveç’ten kiralanmış bir olduğu bilgisine sahibim. Geminin çok maharetli olduğunu, yaklaşık 60 tane denizaltı robotları olduğunu, 8 kilometrelik bir fırçanın olduğunu söylediler. Dolayısıyla görüşmeler sonucunda Taner Bey’in yarın, bunu günü kastediyorum, sahil güvenlikle birlikte koordine içerisinde bu arama çalışmalarına katılacağını söylediler. Biz de bakanımızın bu sözleri üzerine geminin bir an bu arama çalışmalarına katılmasını istiyoruz. Yani petrol arama gemisinin de gelmesini istiyoruz. Belki bir sonuca gidebiliriz” diye konuştu.

Mikail Çelik’in abisi İsmail Çelik ise geminin halen daha Kadıköy’de demirlediği ve en kısa sürede harekete geçerek arama çalışmalarına katılmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA