Karesi'ye Dev Türk Bayrağı

Karesi Belediyesi, mahalle sakinlerinin isteği üzerine Şehitler Parkı Meydanı'na 25 metrelik direk üzerine asılı Türk Bayrağı dikti.

Karesi'ye Dev Türk Bayrağı

Toygar Mahallesi sakinlerinin yıllardır bölgeye yapılmasını talep ettiği Türk Bayrağı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Şehitler Parkı önündeki alana dikilerek, göndere çekildi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 30 Mart seçimlerinde verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyor. Toygar Mahallesi’ndeki vatandaşların talepleri üzerine seçim döneminde bölgeye Türk Bayrağı dikeceğinin sözünü veren Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Toygar Mahallesi’nde bulunan Şehitler Parkı önüne 9 metreye 6 metre boyutlarında dev bir Türk Bayrağı dikildi. 25 metrelik direk üzerinde dalgalanacak olan Türk Bayrağı’nın bulunduğu alanda ışıklandırma ve granit döşeme çalışmaları da yapılacak.

Yaklaşık maliyeti 35 bin lirayı bulan ve özel bir şirket tarafından paslanmaz çelikten imal edilen bayrak direği 25 metre boyunda. Gönderinde uçak ikaz lambası bulunan direkte ayrıca bayrağın rüzgar yönünde sonsuz ve sorunsuz dönmesi için bir mekanizma bulunuyor. Türk Bayrağı’nın, Türk Ulusu’nun en önemli simgelerinden biri olduğunu ifade eden vatandaşlar, Karesi Belediyesi’nin milli değerlere sahip çıktığını söyleyerek, Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA