İzaydaş Çevre Laboratuvarı İle Gururlandık

İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı, “Uygunluk Değerlendirmesi-Yeterlilik Deneyi İçin Genel Şartlar” standardı kapsamında akredite kuruluş oldu.

İzaydaş Çevre Laboratuvarı İle Gururlandık

Atık yönetiminde lider kuruluş İZAYDAŞ, Türkiye’de bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyor. Mayıs ayında başarılı bir denetim geçiren İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı, TS EN ISO/IEC 17043 “Uygunluk Değerlendirmesi -Yeterlilik Deneyi İçin Genel Şartlar” standardı kapsamında akredite kuruluş oldu. TS EN ISO/IEC 17043 standardı gereğince tüm çevre laboratuvarları, kapsamlarındaki parametreler için dört yılda bir katılmak zorunda oldukları yeterlilik testleri çalışmaları için yurt içinde açılmış bir program bulamıyorlardı. Yurt dışı programlarına yönelme zorunluluğu, kaynaklarımızın dışarı çıkmasına sebep olmaktaydı. TÜRKAK tarafından mayıs ayında başarılı bir denetim geçiren İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı, TS EN ISO/IEC 17043 sertifikası ile akredite kuruluş olurken Türkiye’de bir ilke imza atmış oldu. İZAYDAŞ böylece, uluslararası yeterlilik testi organizasyonlarıyla rekabet edebilecek konuma gelirken hem yurt ekonomisine katkıda bulunmak, hem de bu konudaki yurt dışı bağımlılığını azaltmak hedefine ulaştı.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, kamu sorumluluğunu dinamik bir yapı ile bütünleştirmiş bir şirket olarak, çalışmalarının karşılığında Türkiye’de ilkleri başarmanın mutluluk verdiğini belirtti.

Saraç, “Özellikle son üç yıldır laboratuvarımıza yaptığımız son teknolojiye uygun yatırımlar ve ekibimizin gelişimine katkı sağlayan eğitimlerle bu noktaya gelmiş olmak çok güzel. Bu süreçte yaptıkları denetimlerle çalışmalarımıza katkı sağlayan TÜRKAK yetkililerine, yeterlilik testi koordinatörü ve İZAYDAŞ Laboratuvar Şefi Erkan Baysal ve konusunda tecrübeli laboratuvar çalışanlarımıza gönülden teşekkür ederim. Bizler bundan böyle yine aynı kararlılıkla, hedeflerimizi hep bir adım daha ileri taşımanın gayreti içinde olacağız. Türkiye’de ilk defa bu belgeyi alan kurumumuz, bundan sonra bu belgeyi almak isteyen kuruluşlara da yol gösterici olacaktır. İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarının uzman personeli, bugüne kadar binlerce atık çeşidi ile yaptığı analizlerden büyük tecrübeler elde etmiştir. TS EN ISO/IEC 17043 “Uygunluk Değerlendirmesi -Yeterlilik Deneyi İçin Genel Şartlar” standardı kapsamında akredite kuruluş olan İZAYDAŞ, Çevre Laboratuvarı ile bir yandan müşterilerine verdiği analiz hizmetlerinin kalitesini her geçen gün daha ileri noktalara taşırken diğer yandan sadece bugüne kadar düzenlediği atık yağ kategori belirleme parametrelerinde değil, toprak, arıtma çamuru, atık su gibi birçok parametrelerde laboratuvarlar arası yeterlilik testi programları düzenleyerek, Türkiye’nin gururu olmaya devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA