İstanbul Valiliği'nden kayıp 5 gençle ilgili açıklama

İstanbul Valiliği'nden, Kumburgaz’da denizde kaybolan 5 gencin arama çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, gençlere ilişkin bir bulguya rastlanmadığı ifade edildi.

İstanbul Valiliği'nden kayıp 5 gençle ilgili açıklama
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Marmara Denizi'nde kaybolan 5 gencimizin bulunması için bugün de yoğun şekilde ilgili kurum ve kuruluşlarımızca arama çalışmalarına devam edilmekte olup, kayıp gençlerimiz ile ilgili bir bulguya rastlanılmamıştır.”

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA ARAMALARA BAŞLADI
Kamiloba sahilinde beş gün önce öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'den halen haber alınamıyor.

Kayıp gençleri arama çalışmaları kapsamında, akşam saatlerinde Haydarpaşa Limanı'ndan yola çıkan TPAO sismik araştırma gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa", arama çalışmasına başladı. Güzergahı boyunca tarama yapan gemi, şu anda Kumburgaz açıklarında kayıp gençleri arıyor.

Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi ile arama çalışmalarına gece saatlerine kadar devam edilecek, sabaha kadar ara verilecek. Çalışmalar, gün ışıyınca tekrar başlayacak.

Orijinal adı "Polarcus Samur" olan Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi, Norveçli Polarcus firmasından satın alındı. Bayrak değişimiyle "Barbaros Hayreddin Paşa" adını alan gemi, TPAO adına Şubat 2013'ten beri doğalgaz ve petrol arama çalışmalarında kullanılıyor.

İki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilen, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesiyle otomatik yapabilen 84 metre uzunluğundaki gemide, bir de helikopter pisti yer alıyor.