İş Dünyası İstikrardan Memnun

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından değerlendirmede bulunan Adana iş dünyasının önde gelen isimleri, seçim sonuçlarını Türkiye’deki istikrarın sürmesi anlamında son derece olumlu bulduklarını belirttiler.

İş Dünyası İstikrardan Memnun
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ATO Başkanı Atila Menevşe, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve ATB Başkanı Muammer Çalışkan ülkedeki istikrarın korunması ve barış sürecinin işlemesi açısından sonucun memnuniyet verici olduğunu belirttiler.
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, iş dünyası olarak önceliklerinin, siyasi istikrar sonucu elde edilen ekonomik istikrarın ve içinde bulunduğumuz huzur, güven ve pozitif istikrar ortamımızın devam etmesi olduğunu belirterek, “ Seçimin milletimize hayırlı olmasını dileriz..İstikrarın sürmesi en büyük isteğimiz. İş dünyası olarak biz ekonominin iyiye gitmesini ve Türkiye’nin başarılı bir ülke olmasını istiyoruz. Unutmayalım ki siyasi başarı ile ekonomik başarı birbirinden ayrı düşünülemez. Türkiye dinamik ve enerjisi yüksek bir ülke. Daha ileri gitmek için istikrarın korunması gerekiyor. Seçim sonuçlarına bakarak bu istikrarın korunacağına olan inancımız tamdır. Yeni seçilmiş olan sayın cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, bugüne kadar ülkemize vermiş olduğu katkılarından dolayı da sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e de teşekkür ederiz” diye konuştu.

"KLASİK SANAYİ ÜRETİMİNDEN VAZGEÇMELİYİZ"
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaptığı değerlendirmede "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin, Türkiye'yi daha refah ve hedeflere ulaşılması açısından işleri daha kolaylaştıracağına inanıyoruz" diye konuştu.

Yeni seçilen cumhurbaşkanını kutladıkları belirten Atila Menevşe, "Artık yeni bir hükümet kurulacak. Ekonomide beklentilerimiz var. Artık klasik sanayi üretiminden vazgeçip üst üretim yöntemlerine geçilmeli. Teşviklerde değişiklikler yapılarak ekonominin değişik bir yöne gitmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin seçimlerle yeni bir siyasi döneme girdiğine dikkat çeken Menevşe, şunları kaydetti:"Bu sürecin vatanımız, milletimiz, dünyamız için hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni dönemde iş dünyası olarak beklentilerimizin başında Türkiye'nin ağırlıklı olarak teknolojik ürünleri üreten ve pazarlayan bir konuma gelmesi var. Hedeflenen2023 rakamlarına ulaşmamıza yardımcı olacak bir teşvik sistemi beklentisi içinde olduğumuzu, bunu destekleyen başta eğitim olmak üzere altyapı değişikliklerinin yapılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle 7 yıldan beri ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden, siyasi, ekonomik anlamda ülkemizin gelişmesinde katkıları olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e de şükranlarımızı arz ederim."

"BARIŞ VE İSTİKRAR EKONOMİYE YANSIYACAKTIR"
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, üç adayla gidilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmesiyle sonuçlanan yeni süreci, barış ve istikrarın bir arada olacağı bir süreç olarak değerlendirdi. Seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileğinde bulunan ADASO Başkanı Kıvanç, seçim sonuçlarının ülkeye istikrar getireceğine inandığını söyledi.

İstikrar sayesinde sanayi ve yatırımın artacağını ve güçleneceğini kaydeden Kıvanç, alınan sonuçların barış sürecine de katkıda bulunacağını belirtti.

Kıvanç, “Barış ve istikrar bir arada olduğu sürece ülkede yatırım artacak, yatırım olunca üretim artacak, üretim olunca da ihracat da artmış olacaktır” dedi.

Kıvanç, Türkiye’nin içinde bulunduğu istikrarın bozulmaması adına ve ülkenin önünün açılması adına iş dünyası olarak seçim sonuçlarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

"ARTIK SİYASETTEN ÇOK EKONOMİ KONUŞMALIYIZ"
Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da seçim sonuçlarının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunduktan sonra, ekonomi açısından seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çalışkan, “Yoğun bir seçim süreci geçirdik. Artık siyasetten çok ekonomiye yoğunlaşmamız gerekiyor. Irak ve Suriye’de yaşanan gerginlikler Türkiye ekonomisini de olumsuz yönde etkiledi. Bunun yanı sıra ABD ve Avrupa’nın Atlanta Anlaşması’na Türkiye’yi dahil etmemesi de ekonomiye olumsuz yansıdı” dedi.

Önümüzde bir seçim daha olduğunun altını çizen ATB Başkanı Çalışkan, AK Parti Hükümeti'nin siyaseti ve ekonomiyi birbirine karıştırmadığını ifade etti.

AK Parti Hükümeti'nin ekonomik açıdan köklü değişiklikler gerçekleştirdiğini ve istikrar ortamını sağladığını kaydeden Çalışkan, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını olumlu görüyorum. 12 yılda ekonomiyi önemli yerlere taşıyan hükümetin başındaki kaptan oydu. Aynı ekip ve aynı istikrarla devam edeceğinden eminim. Bu durum da Türk ekonomisine olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA