İhlas Vakfı’ndan Sinanpaşa İlçesine Öğrenci Yurdu

Afyonkarahisar’n Sinanpaşa ilçesine de öğrenci yurdu yapma kararı alan İhlas Vakfı, geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

İhlas Vakfı’ndan Sinanpaşa İlçesine Öğrenci Yurdu

İhlas Vakfı, 81 şehirde yurt kurma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İhlas Vakfı’na gönül vermiş çevre halkının katılımı ile Sinanpaşa Belediyesi ait sosyal tesislerinde yemekli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun,İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, öğrenci yurdunu inşa edecek olan yüklenici firma Huzurlu İnşaat ‘ın Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, Gazeteci Arif Yağcı, İhlas Pazarlama Temsilcisi Süleyman Bilir, Yunus Emre Derneği Başkanı R. Coşkun, eski Güney Belediye Başkanı olan iş adamı Adem Ulupınar, Av M. Emin Özgüven ve pek çok vatandaş iştirak etti.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, İhlas Vakfı’nın Afyonkarahisar’dan önce ilçelerinde öğrenci yurdu yapma kararından son derece memnun olduklarını belirtti.

Karakoyun, ”Biz de, bize düşen hizmet ne ise elimizden gelen her tür desteği vereceğiz” dedi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan yardımcısı Tahsin Ekinci de, kısa bir süre önce Tokat’a çok güzel bir yurt binası kazandırdıklarını hatırlattı. Ekinci, “Tokat’ta da çok değerli valimiz ve belediye başkanımız açılışa teşrif ettiler çok güzel bir açılış gerçekleşti. Şimdi sıra burada. Buraya gelmeden önce Bilecik ilimize uğradık, orada da arsamız alındı. Kısmet olursa bu ay sonu temel atma törenimiz olacak. Buradaki yurdumuz, Fuat Yardımcı arkadaşımızın Sinanpaşa Yurt Projesini merhum Enver Ören abimize sunması ile planlandı. Başta Sinanpaşa esnaflarımızdan berber Halit Yıldırım olmak üzere İhlas’a gönül vermiş arkadaşların gayretleri ve çabalarıyla 34’ncü yurdumuzu Samsun’da 35’nci yurdumuzu da Sinanpaşa’da gerçekleştireceğiz. Hep beraber halkımızın da desteği ile burada geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi iyi bir insan ve iyi bir vatan evladı olarak yetiştirmek amacındayız” diye konuştu.

Yüklenici firma olan Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı da konuşmasında, “Huzurlu inşaat olarak Türkiye’nin bir çok yerinde inşaatlarımız devam ediyor. Afyonkarahisar’da da geçen yıl 2 bloktan oluşan 80 daireyi söz verilen tarihten önce sahiplerine teslim ettik. Kalite, estetik ve yeşil alana çok önem vermekteyiz. İnşallah Sinanpaşa yurdumuzu da Mücahit Demir arkadaşımızın koordinatörlüğünde kısa zamanda halkımızın istifadesine sunacağız”
Yemek ve çay molasının ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA