Geri Dönüşüme Hep Destek, Tam Destek

Altındağ’ın hem kadınları hem de çocukları çevreye gösterdikleri duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Geri Dönüşüme Hep Destek, Tam Destek
Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri ve Gençlik Merkezi kursiyerleri, “Her atık çöp değildir” parolasıyla yola çıktı; pil, yağ ve ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesinde önemli adımlar attı.
Altındağ’da geri dönüşüme verilen destekle 2014 yılında 2bin 400 kilo atık pil toplandı. İlçede toplanan ambalaj atıklarının miktarı da oldukça fazla. Gazete, karton, kâğıt, plastik ve şişe gibi materyallerin biriktiği geri dönüşüm kumbarasına 2014 yılında,tam 16 bin kilo ambalaj atığı atıldı. 2014 yılında toplanan atık yağ oranı ise 6 bin kilo.

GERİ DÖNÜŞÜME ‘ÖNDER’ OLDU
Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Reyhan Gökkaya, çevreyi korumanın önemli bir görev olduğuna dikkati çekti. Hem kendisinde hem de çocuklarında çevre bilincinin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Gökkaya, bunun için çok sayıda seminere katıldığını da belirtti.

Bir diğer kursiyer Fadime Akça ise kısa süre önce çevre bilincini ortaya koyan önemli bir etkinliğe imza attıklarını hatırlattı. Atık çöp poşetlerinden, gazetelerden, dergilerden, yumurta kolilerinden, kek kalıplarından ve tuvalet kâğıdı rulolarından kıyafetler tasarladıklarını dile getiren Akça, “Bu atık malzemelerle neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Geri dönüşüme destek olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

‘AYDINLIK’BİR DOĞA İÇİN
Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencilerinden Zeynep Özcan da, “Geri dönüp bakmamak için geri dönüşüm” sözleriyle konuya verdiği önemi belirtti.

Özcan, geri dönüşüm için atılacak birkaç basit adımla doğadaki tahribatın engellenebileceğini ifade etti.

Geri dönüşümle birlikte enerji tasarrufu sağlanacağını sözlerine ekleyen minik Zeynep, bu sayede ormanlarında korunacağını vurguladı.

Buse Yaslı ise gençlik merkezlerinin çevre bilinci aşılama konusunda büyük rol oynadığını kaydetti.

Atıkları evde biriktirdiğini belirten Buse, ailesinin de bu konuda destek olduğunu söyledi.

Buse yaşadıkları çevreye karşı herkesin sorumluluk duyması gerektiği üzerinde durdu ve ekledi: “Doğa sevgisiyle büyüyoruz. Arkadaşlarım ve ben, yaşanılabilir bir çevre için elimizden geleni yapıyoruz. Hem Altındağ’ın hem Ankara’nın hem de ülkemizin daha yeşil olması için çaba harcıyoruz.”
Kaynak: İHA