Fethiye’de Mülteciler Kaçmaya Kalkıştı

Fethiye’de Çığlık Koyu'nda yakalanıp Fethiyespor salonunda gözaltında tutulan 58 mülteciden Burmalı 1’i kadın 11 kişi perdeleri birbirine bağlayıp 5 metre yüksekliğindeki pencereden atlayarak kaçmak istedi.

Fethiye’de Mülteciler Kaçmaya Kalkıştı

Yasa dışı yollarla Fethiye’nin çığlık koyundan Vagabund isimli charter tekneyle Yunanistan’ın Rodos adası üzerinden İtalya’ya gitmek üzere yola çıkan ve sahil güvenlik 83 Bot Komutanlığı tarafından Fethiye körfezi açıklarında yakalanan 58 göçmen ile çığlık koyunda tekne beklerken jandarma tarafından yakalanan 99 göçmenden Suriyeli olanlar yapılan tahkikatın ardından serbest bırakıldı. 42’si Burma, 11 Afganistan ve 5 İranlı milteci ise Fethiye spor salonunda tahkikat için bekletilirken Burmalı 11 mülteci, salon içindeki merdivene çıkıp spor salonu perdelerini çıkarıp birbirine bağlayıp halat haline getirdikten sonra stat tarafındaki 5 metre yüksekliğindeki pencereden atlayıp kaçmaya kalkıştılar. Polis durumu fark edince anında müdahalede bulunuldu

Mülteci çevresindeki polis ekipleri arttırıldı. Biri kadın 2 erkek toplam 3 kişi halat halindeki perdenin yırtılması sonucu düşerek yaralandı. Ayak ve ellerinden yaralanan 3 kişiden Kolloom M. İsimli kadın büyük acı içinde kıvranırken yaralılar polis ekiplerinin yardımıyla ambulanslara alınıp Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Polis yaralıların dışında kaçmaya teşebbüs eden 8 mülteciyi Salı pazarı çevresinde kıskıvrak yakaladı. Bir araya getirilen mülteciler bir bir sayılırken göçmen kaçakçılığı olayına karıştığı iddia edilen Azerbaycan uyruklu kaptanlar Azer A., Behruz Y. ve Bakı N. sevk edildikleri nöbetci mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA