Düşük Puan Alan Okul Müdürleri Yol Kapattı

Adana'da Türk Eğitim-Sen'e üye olan okul müdürleri düşük puan aldıklarını ileri sürerek Nuri Sabuncu Bulvarı'nı yaklaşık 15 dakika trafiğe kapattı.

Düşük Puan Alan Okul Müdürleri Yol Kapattı

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, süreci uzatılacak okul müdürlerinin ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe şube müdürleri, öğretmenler okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcıları tarafından değerlendirilerek puan verildiğini söyledi.

Köse, 40 puanı öğrenci, öğretmen okul aile birliği tarafından geri kalan 60 puanın isi ilçe milli eğitim müdürlüğü ve şube müdürleri tarafından verildiğini belirterek puanların verilmesinde taraflı davranıldığını Türk Eğitim-Sen'e üye okul müdürlerine az puan verildiğini ileri sürdü. Köse, Adana Valisi Mutafa Büyük'e çağrıda bulunarak puanlamayı iptal etmesini adil bir şekilde puanlama yapılmasını istedi

Köse'nin açıklamasının ardından yaklaşık 40 okul müdürü valilik önündeki Nuri Sabuncu Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçlar yol kapanınca uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı sürücüler kornaya basarak tepki gösterdi. Polis yolun açılması için anonslar yaptı. Çevik kuvvet polisi de yolun açılmaması durumunda hazır bekledi. Yaklaşık 15 dakika yolu kapatan okul müdürleri polisin Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ile görüşmesinin ardından yolu trafiğe açtı. Köse yolu trafiğe kapattıkları için sürücülerden özür diledi. Daha sonra yol trafiğe açılırken, okul müdürleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA