Çoban ve Kaya, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, seçimlerin ardından kentte ve ilçelerde yaşanan sorunlara dönük mahalle muhtarlarıyla aldıkları toplantılara devam ediyor.

Çoban ve Kaya, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Van merkezde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Çoban ve Kaya, muhtarların mahallelerinde yaşadıkları sorunları dinledi. Çoban ve Kaya, gerek kentte gerekse de ilçelerde yaşanan sorunları ve eksikleri yerinde inceleyerek, yapılması gereken çalışmaları halkla birlikte belirliyor. Yerinde yapılan tespitlerin ardında vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek 5 yıllık strateji planlama toplantılarını gerçekleştiren Çoban ve Kaya, son toplantılarını merkez ilçeler olan İpekyolu, Tuşba ve Edremit muhtarlarıyla gerçekleştirdi. Nuda Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya merkez ilçe muhtarlarının tamamına yakını katılırken, belediyenin daire başkanları da toplantıda hazır bulundu.

Yapılan toplantı öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, tamamlanacak strateji ve planlama toplantılarının ardında hem yıllık hem de yıllara dair planlamalarını ve çalışma programlarını çıkaracaklarını söyledi.

Çoban, "Bugün burada 3 ilçemiz var. Bugüne kadar birçok ilçe muhtarlarımızla toplantı yaparak eksiklerini ve yapacaklarımızı tespit ettik. Bütün raporlarımızı dosyalayıp ilgili daire başkanlıklarına ulaştırarak, planlamalarını buna göre yapıyorlar. Hem yıllık hem de yıllara dairi planlamalarımızı çıkarıyoruz. Bunun sonunda beş yıllık planlama ve stratejimizi ortaya çıkaracağız. Sizlerde öneri, plan ve görüşlerinizi belirtirsiniz. Biz yılların sorunları ile uğraşıyoruz ve uğraşmakta bizim görevimiz. Hepimiz farklı ve çeşitli siyasi düşünceleri taşıyoruz olabiliriz, ama biz ayrım yapmaksızın ve esas belediyecilik kimliğimizle hizmet yapacağız. Biz eş başkanlar ve muhtarlar hizmet yapmak için görevlendirilmiş ortak mesai arkadaşlarıyız. Halkımızın hizmet taleplerine cevap vermek, ayrım yapmaksızın bizim işimizdir. Kim hangi renktedir, hangi inançtadır ve düşüncededir önemli değil. Bizim için Vanlıdır, Van’da oturuyorlar ve bizim insanımızdır, bunun üzerinde taleplerine yaklaşırız. Van’da oturan her insanın taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak muhtarların kolaylaştırma görevi, belediyenin ise yapma görevidir” dedi.

Son zamanlarda belediyenin personel alımına ilişkin söylemlere de dikkat çeken Çoban, “Biz şimdiye kadar sadece atamalarımızı yaptık ve strateji planlamalarımızı çıkıyoruz. Dolaysıyla herhangi bir işçi alımı yapmadık, yapmamacağızda. 680 üzerinde özel idaresine bağlı gönderilmiş personel var. Yıllardır yığılmış bir personel var. Biz bunları çalıştırma ve takip etmek gibi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Yıllardır belediyeden çalışıyor gibi görünüp ama hiçbir şekilde hizmet etmemiş olanlar var. Bunun için yaptığımız tespitler var. Sadece bankamatik memurları var ve bunun için daire başkanları kendi bünyesinde bunların tespitini yapmış ve bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun için çok kararlıyız ve boynumuz gitse bile bunun önüne geçeceğiz. Belediyede çalışıyorsanız bunun karşılığında bu halka hizmet vereceksiniz. Evinize gidip oturacaksınız, keyfinize bakacaksınız sonrada gidip bankamatikten para çekeceksiniz. Bunu buradan belirtiyorum, biz bu kanalı kesceğiz ve bu halkın parasını o şekilde size yedirtmeyiz. Halkın emeğini hiçbir kimliğe yedirtmeyiz, kimliği ne olursa olsun fark etmez. Ya da bundan sonra belediyeye hangi alanda personel ihtiyacı olursa o iş ile ilgili uzman alınacaktır. Örneğin kasap lazım olursa gidip çim biçicisi almayacağız. Başka görev üzerinden başka bir kimlik adı altında personel alınmayacak. Personel alımları ile ilgili olarak da eş başkanlar olarak basın açıklamamızı yaptık. Bunun dışında yapılan dedikodu ve kirli bilgililiğine kimse itibar etmesin” şeklinde konuştu.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ise, kentte ve ilçelerde yaşanan sorunların hemen hemen hepsinin aynı olduğunu ifade ederek, "Sorunlarımız aynı, yol, su kimi yerde arazi ya da hayvan suyu temini gibi sorunlar mevcut. Bu sorunların çözümünü de herkeste aynı anda istiyor. Çoğunuz 40 yıllık muhtarsınız, ilk günden bu yana hep bu sıkıntıların çözümü yönünde talepleriniz olmuştur. Ama biz bu sorunları çözeceğiz. Biz bütün sorunların hepsini aynı anda çözeceğiz demiyoruz. Beş yılda da çözeceğiz de demiyoruz. Biz bu sorunları bütçe ve olanaklarımızla çözeceğiz. Biz 2009’da göreve başladığımızda insanlarımızın sıkıntısı ‘yolumuz yok, suyumuz yok’ deniliyordu. Bu da demektir ki bir şeyler yapılmış. Hizmetler verildikçe taleplerde farklılaşıyor. İnşallah bir beş yılsonunda sizlerde belediye başkanından daha üst seviyede talepler dile getirisiniz. Bizim temel hedefimiz bunun için çalışmaktır" dedi.

Kaynak: İHA