Bucak'taki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Bucak'taki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Çamlıca Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında makilik ve fidanlık sahada çıkan orman yangını Bucak Orman İşletme Müdürlüğü arazöz, söndürme ekipleri, Bucak Belediyesi itfaiye ekipleri ve vatandaşların katkılarıyla kontrol altına alındı. Üç saat süren yangında yaklaşık 6 hektarlık saha yandı.

Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, yangın çıkan sahanın kayalık olması nedeniyle arazöz ve itfaiye ekiplerinin müdahalesinde zorluk çekildiğini, yangının rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyümesinin zor anlar yaşatsa da orman söndürme ekipleri ve vatandaşların gayretiyle kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü belirti.

Karabacak ormanların yangınlar açısından tehlikeli bir döneme girdiğini belirterek şöyle dedi: “Bu yıl bugüne kadar çok büyük bir yangın yaşamadık. Fakat hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde 5-6 derece yüksek olması, nemin düşmesi, ormanlık bölgelerde toprak örtüsünde kuruyan otlar yangın riskini arttırmaktadır. Vatandaşlarımızın özellikle bu mevsimde ormanlık sahalarda sigara izmariti, piknik ateşi ve benzeri yanıcı maddeleri kullanırken çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Yoksa bir izmarit hektarlarca ormanlık alanı yok edebilir.”
Kaynak: İHA