'Birlikte Başaracağız Projesi' İzci Kampı İle Devam Ediyor

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Birlikte Başaracağız Projesi", Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile Gaziantep İl Müftülüğünün desteğiyle devam ediyor.

'Birlikte Başaracağız Projesi' İzci Kampı İle Devam Ediyor

“Birlikte Başaracağız Projesi” faaliyetleri kapsamında daha önce gerçekleştirilen Çanakkale-İstanbul gezisi, ailelere yönelik iftar ve piknik programları ile hat kursu gibi faaliyetlerden sonra izci kampı ile devam ediyor. İzci kampı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinde 4-5-6 Ağustos ve 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlendi.

Kampa dahil edilen 100 öğrenciye izci elbiseleri, barınma çadırı, izci kampeti proje kapsamında özel olarak temin edildi. Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinde bulunan bungalov tipi evlere yerleşen gençler, ilk gün Toplum Destekli Polislerin verdiği elbiseleri giyerek ilk içtimada hazır oldular ve kamp kurallarını öğrenerek, günlük program akışı hakkında bilgi aldılar.

Günlük program içerisinde elementlerle yapmış oldukları sportif aktivitelerle, yardımlaşmayı, iş birliği yapmayı, yüksek elementlerle yapılan aktivitelerde ise korkularla yüzleşmeyi ve korkunun başarıya engel olmayacağını öğrendiler. Akşam ise yakılan kamp ateşi etrafında toplanan öğrenciler, burada sohbet ederek birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Proje dahilinde hayvanat bahçesi gezisi ile sosyalleşirken, Harikalar Diyarı Eğlence Merkezinde doyasıya eğlendiler.

İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi gençlerle bir araya gelerek, şehirde birlikte yaşama kültürü ve toplumsal kurallara uymanın insanlara vereceği huzuru, mutlu bir gelecek için gençliği iyi değerlendirmenin önemi, kötü çevre, arkadaş ve alışkanlıklardan korunmanın önemi gibi konularda gençlerle sohbet etti. Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezinden Psikolog Sabri Özdemir ise gençlere, hayata daha pozitif bakmayı ve zorlukların üstesinden gelmeyi, korkularla yüzleşmenin önemini anlattı.

İl Emniyet Müdürü Ali Gezer de kampı ziyaret ederek, öğrenciler ile yakından ilgilendi ve onlara nasihatlerde bulundu. Kampa katılan gençler, çok değerli iki gün geçirdiklerini ve kamp boyunca hayatı eğlenerek öğrendiklerini, kampın kişisel gelişimleri açısından çok faydalı olduğunu, yarınlara daha farklı bir pencereden baktıklarını ve öğrendiklerini günlük hayata yansıtacaklarını ifade ettiler.

İzciler, kendilerine sağlanan bu imkanlardan dolayı İl Emniyet Müdürlüğü ve projede katkısı olan herkese teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA