Bir Kızı Uyuşturucunun Pençesinde, Diğeri Elinden Alınmak Üzere

Eskişehir’de 15 yaşındaki kızı Ayşenur Z.

Bir Kızı Uyuşturucunun Pençesinde, Diğeri Elinden Alınmak Üzere
uyuşturucu madde kullanan, 9 yaşındaki kızı Deniz B. ise devlet tarafından bakım tedbiri amacıya koruma altına alınan anne Sevgi A., çocuğundan ayrılmak istemediğini belirterek yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Üçüncü evliliğinden 5 aylık hamile olan Sevgi A., ilk evliliğinden dünyaya gelen ve kaldığı yurttaki arkadaşları sebebi ile madde bağımlısı olan kızı Ayşenur A.’yı uyuşturucuyu bırakması için çeşitli hastanelerde tedavi ettirmeye çalıştığını söyledi.

İkinci evliliğinden olan küçük kızı Deniz B.'nin, daha önce Ayşenur Z.’nin şikayeti üzerine 8 ay çocuk esirgeme yurdunda kaldığını anlatan, şimdi de aile için olumsuzluklar gerekçesi ile hakkında yeniden koruma kararı çıktığını belirten Sevgi A., iki kızı için mücadele veriyor. Büyük kızının tedavi edilmesini ve küçük kızı hakkındaki koruma kararının geri çekilmesini isteyen Sevgi A., “15 yaşındaki kızım madde bağımlısı. Kız yurdunda kalırken oradan beraber kaçtığı arkadaşları ile birlikte maddeye alışmış. Kızımın yurtta darp edildiğini öğrendim. Adliyeye gittim, oradan darp raporu aldım. Çocuk mahkemesinden kızımın bana verilmesine dair kararı çıktı. Geri aldım ancak kaçmaya devam etti. Kaçmaları devam edince polisler getirmeye başladı.

Madde kullandığını, hap kullandığını, hatta Bonzai içtiğini öğrendim. Onlara bakarak bu sorunlar içindeyken kızım Deniz B. hakkında koruma kararı çıkmış. Ben kızımı yetiştirme yurduna vermek istemiyorum. Cumhurbaşkanımız ve yeni Başbakanımızdan, milletvekillerinden yardım istiyorum, el uzatsınlar. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Yurtlarda perişan olmasını istemiyorum. Dayanacak gücüm kalmadı. Çocuğumu alırlarsa hayatıma son vereceğim. Ben çocuğumdan ayrılmak istemiyorum” dedi.

Ailesi olmadığı için kendini çocuklarına adadığını ifade eden Sevgi A., “Benim geleceğim olmadı. Annem ve ailem olmadığı için hayatımı çocuklarıma adadım. Büyük kızımı kurtaramıyorum ama devletten o kızım için de küçük kızım için de yardım istiyorum. Sadece yardım istiyorum. Artık beni kim duyarsa, gelsinler beni incelesinler, kağıt üstünde karar vermesinler. Psikolojim çok bozuldu. Karnımdaki bebeği bile düşünecek halde değilim. Ayşenur için çok mücadele ettim. Başvurulması gereken her yere başvurdum ancak bir yerde ben de yetersiz kalıyorum. Yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

Pazartesi günü hakkında koruma kararı verilen Deniz B. ise, “Ben annemin yanında kalmak istiyorum, gitmek istemiyorum. Yurt çok kötü bir yer, o yüzden annemin yanında güzel bir yaşam geçirmek istiyorum. Annemin yanındayken ben daha mutluyum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA