Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov’tan Vali Bektaş’a Ziyaret

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov’tan Vali Bektaş’a Ziyaret

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov’un ziyaretine, Türk Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül, Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Vasif Aliyev ve DEİK İş Konseyi Koordinatörü Nurengiz Eşki de eşlik etti.

Büyükelçi Bağırov ziyarette yaptığı konuşmada, “13 Mayısta Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen faciadan dolayı başsağlığı dilerim. Allah ailelerine, yakınlarına sabır versin. Bu büyük bir acıydı. Manisa ziyaretimizde, iş adamlarıyla görüşeceğiz. Bizim ziyaretimizin asıl maksadı, Azerbaycan Dış Ekonomik İlişkiler Konseyinin iş olanaklarını geliştirmek amacıyla Türkiye’nin Manisa şehrindeki Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları ile görüşerek, Azerbaycan’da yatırımların ve iş imkânlarının araştırılması, geliştirilmesini sağlamak olacak. İmkan yaratarak bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Güzel Manisa’da bulunmaktan çok memnunum” dedi.

Vali Bektaş da “Azerbaycan’ımızın saygıdeğer büyükelçisini Manisa’da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Nezaketiniz için de teşekkür ediyorum. Gerçekten Soma’da çok büyük bir acı yaşandı. Devletimiz, milletimiz tüm gücüyle bu yarayı sarmaya çalışıyor. Ama netice itibarıyla orada bir büyük acı yaşandı. Taziyeleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Geliş amacınızı iş dünyası ile görüşmeler olarak ifade ettiniz. Bu anlamda Manisa doğru bir yer. Geçtiğimiz günlerde Dünya Ekonomi Forumu, Dünyada çeşitli açılardan yaptığı değerlendirmelerde gelecek vaat eden 6 şehir arasında Manisa’yı da saydılar. Manisa gerçekten büyük bir potansiyel. Gerek sanayide, gerek tarımda, gerekse başka imkânlarda önemli bir merkez. Mevcut varlıkları ve yapılan alt yapı yatırımlarıyla gelecekte Manisa daha çok adından söz ettirecek bir ekonomik unsur olacak. Ben buradaki yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum. Azerbaycan bizim tabii ki dost ve kardeş ülkemiz. Bu dost ve kardeş kavramları gerçek anlamıyla, nezaket icabı söylenmiş sözler değil. Bağımsızlıktan sonra Azerbaycan’ın başarılarını izliyoruz. Özellikle politik anlamda çok ciddi gelişmeler yapılıyor. Bunları görmekten de Türkiye olarak çok mutluyuz, memnunuz ve her yönden de ciddi bir işbirliğine doğru devam ediyoruz. Bizim Manisa olarak da bu çabaya bir katkımız olabildiyse veya bize düşen bir şey olursa bu görevi de yapmayı mutlulukla bir sorumluluk olarak kabul ederiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA