Ankara Kalkınma Ajansı, İlçelerin Gelişmesi İçin Kolları Sıvadı

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “İlçelerin gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.

Ankara Kalkınma Ajansı, İlçelerin Gelişmesi İçin Kolları Sıvadı
Bu çalışmaların sonucunda ilçelerin kalkınma sürecine yönelik politikaların oluşturulması ve hayata geçirilmesini amaçlıyoruz” dedi.


Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Çalışma Programı kapsamında İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma ile Ankara’nın alt bölgelerinde yer alan ilçelerin sosyo-ekonomik durumlarının, gelişme potansiyelinin, bu potansiyelin hayata geçirilmesinin ve sürdürülebilirliğinin önündeki engellerin tespiti hedefleniyor.

Bu kapsamda son olarak Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Ajans Uzmanları Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede ilçede yürütülen ekonomik faaliyetlere yönelik sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Sosyal ve kültürel altyapıya dair değerlendirmelerin de yapıldığı ziyarette ayrıca ilçede bulunan turistik mekânlar da incelenerek bu destinasyonun korunması ve geliştirilmesine yönelik olanaklar ele alındı.

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, görüşmede öncelikle Ajansın bu çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçeleri için belirledikleri öncelikli konunun turizm olduğunu belirten Can şunları söyledi: “Bizim ilçemizin kalkınmasında koyduğumuz öncelikli hedef turizmi geliştirmektir. Özellikle inanç, jeotermal ve yayla turizminde iddialı hedeflerimiz var. İlçemizde bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi inanç turizmi kapsamında oldukça fazla sayıda ziyaretçi almaktadır. Türbe alanının restorasyon ve yenileme çalışmaları da sürdürülmektedir. Ayrıca ilçemizin jeotermal kaynakları da oldukça güçlüdür. Ortalama 100 litreye yakın jeotermal su kaynağımız vardır ki bu oldukça yüksek bir rakamdır.”
İnsanların artık 5 yıldızlı otel tatili yerine yayla turizmine yönelmeye başladıklarını da belirten Can, “İlçemiz yayla turizmi için kurulacak tesislere son derece uygundur. İnsanlar artık köy hayatını yaşamak, çocuklarına doğal yaşamı tanıtmak istiyorlar. Bizim de hedefimiz bunu sağlayacak tesisleri ilçemizde inşa etmek” diye konuştu.

“HEDEF TÜM İLÇELERİN KALKINMA SÜREÇLERİNE DESTEK VERMEK”
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da Ajans olarak ilçelerin gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunmayı çok önemsediklerini, bu çalışmaların sonucunda ilçelerin kalkınma sürecine yönelik politikaların oluşturulması ve hayata geçirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Bu sebeple Ankara’nın her ilçesi ile özel ilgilenecek uzmanlar atadıklarını da söyleyen Şayık, bu uzmanların ilçelerin gelişim süreçlerinde yürütülecek çalışmalarda aktif görev alacaklarını belirtti.

Çamlıdere ilçesi için koyulan turizmi geliştirme hedefini de çok doğru bulduklarını belirten Şayık, özellikle Ankara merkezde yaşayan kişilerin böyle günübirlik veya hafta sonu kaçış duraklarına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA