Altın Köy Semalarında Gezer Bir Ceylan

Altındağ Belediyesi’nin 2014 yılına damga vuracak olan dev projesi Altın Köy Açık Hava Müzesi, ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

Altın Köy Semalarında Gezer Bir Ceylan
Açılışına sayılı günler kalan Altınköy’de doğal hayatın tüm gerekleri bir bir yerine geliyor. Kısa bir süre önce minik bir tayın doğduğu, diğer atların ve ineklerin ise doğum yapmak için beklediği Altın Köy’ün 3 de ceylanı oldu. Şanlıurfa’da getirilen ikisi dişi, biri erkek 3 ceylan, Altın Köy ormanlarına salındı.

ARAZİYE KISA SÜREDE UYUM SAĞLADILAR
Ceylanlar bundan böyle, doğal yaşam alanı ve hiç bozulmadan korunan yaban hayatıyla pek çok canlının huzurla yaşadığı Altın Köy’de yaşamlarını sürdürecek. Ceylanlar, diğer tüm canlılarla birlikte Altın Köy arazisine kısa sürede uyum sağladı. İlk başta ürkek davranan ceylanlar, kısa sürede ürkekliklerini üzerlerinden atıp Altın Köy ormanlarının içlerine doğru hızla koştular. Ceylanların gün içerisinde keyifle koştukları görüldü.

“ALTIN KÖY’Ü EYLÜL’DE AÇACAĞIZ”
Altın Köy projesini çok önemsediği ve çok emek verildiğini söyleyen Başkan Tiryaki “Köyümüzün atı kısa süre önce doğum yaptı. Diğer atlarımız ve ineklerimiz doğum yapmak için bekliyor.Altın Köyü çok sevdiler. Dışarıdan getirdiğimiz kazlar, ördekler, tavuklar ve diğer tüm hayvanlar da buraya uyum sağladı. Çünkü biz projede her şeyin doğalının olmasına ve doğal hayatın korunmasına büyük özen gösterdik. İnşallah Altın Köy açıldıktan sonra çocuklarımız da hayvanları yakından görebilecek ve onlarla iç içe olabilecek.” dedi.

Başkan Tiryaki Altın Köy’ün açılışının Eylül ayı içerisinde yapılacağını belirterek, herkesi Altın Köy’ü yakından görmeye çağırdı

Kaynak: İHA