Yunusemre Belediyesi İş Makinelerine Kavuştu

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte merkezde kurulan Yunusemre Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında araç ve ekipman dağıtımı konusunda gerçekleştirilen görüşmeler sonrası, Yunusemre Belediyesi değişik özeliklerdeki 11 adet iş makinesini teslim aldı.

Yunusemre Belediyesi İş Makinelerine Kavuştu

Büyükşehir yapılanması kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Manisa İl Özel İdaresi'nin ekipman ve araçları, Devir Tasfiye Komisyonu' tarafından merkez ilçe belediyelerine dağıtılmıştı. Daha sonraki incelemeler sonucunda mal paylaşımının adaletsiz olduğu yönünde iddialar ortaya atılmış, bunun üzerine yeniden görüşmeler başlamıştı. Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında taraflar bir araya gelerek bir komisyon oluşturmuştu. Görüşmeler sonrası Yunusemre Belediyesi değişik özeliklerdeki 11 adet iş makinesine kavuştu. Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi Şantiye Alanı'nda araçlar teslim edilerek tutanağa bağlandı. Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya yaptığı açıklamada “Biz Yunusemre Belediyesi olarak Devir Tasfiye Komisyonu ile kapatılan İl Özel İdaresi ve bize devredilen belde belediyelerin araç ekipmanlarını aldık. Sayımızın yetersiz olduğunu gördük. Daha önce taksimatta Yunusemre Belediyesi'nin çıkarlarının gözetilmediğini gördük.

İl Özel İdaresi'nden devre konulan araçların bir kısmının Yunusemre Belediyesi'ne Devir Tasfiye Komisyonu’nun kararının gözden geçirilerek devredilmesi konusunda karar alındı. Bizde araçlarımızı teslim aldık. Bu sonucun alınmasında büyükşehir belediye başkanı ve Yunusemre belediye başkanımızın katkıları çok oldu. Gösterilen işbirliği ve anlayışın bundan sonraki hizmetlere de yansıyacağı muhakkak, her ikisine de teşekkür ediyoruz. Teslim aldığımız araçlarla birlikte aktif müdürlüklerimizin araç filolarını geliştireceğiz. Alınan araçların bakıma ihtiyacı var. Ne kadar verimli kullanılacağı teknik bakım sonucu görülecek. Ama en azından hizmet edebilecek seviyeye geldik. Amacımız Manisalı hemşerilerimize layık oldukları hizmeti sunabilmek. Çok kısa zamanda şantiyelerimizi de aktif hale gelecek.

Tüm hızla şantiyelerimizi oluşturuyoruz. Araçlarımızın bakımlarını yaptıktan sonra gerekli görevlendirmeleri yapacağız. Yunusemre'de merkez mahallerimizle birlikte mahalleye dönüşen köylerimizdeki yol, asfalt ve sokak hizmetlerinde kullanılacak.” diye konuştu.

Kaynak: İHA