Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Başladı

Türkiye'de ilk defa ilçe bazında Mudanya'da 52 ilden 97 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri, Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Güzelyalı Kapalı Pazaryerinde açıldı.

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Ev sahipliği, Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSAL-DER) işbirliği ve Mudanya Belediyesi destekleriyle 20-24 Ağustos günleri arasında 5 gün boyunca sürecek etkinliğin açılışına Nilüfer Kaymakamı ve Mudanya Kaymakam Vekili Mustafa Kılıç, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Başkanı Alaattin Gülal, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım ve İsmet Su, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Abdurrahman Akbulut, İlçe Tarım Müdürü Şefik Çınar, Emniyet Md. Yrd. Ergin Öztekin, siyasi parti temsilcileri, HEM Müdürü Remzi Ataman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Başkanı Alaattin Gülal, üreticilerin artık gözünün açıldığını haklarına sahip çıktıkları gibi kaliteyi arttırarak elde ettikleri ürünleri yaptıkları organizasyonlarla geniş kitlelere ulaştırmak için çabaladıklarını belirterek, "2006 yılından bu yana çıktığımız bu yolda hiç bir zaman makam ve mevki peşinde koşmadık. Gelecek günlerin üreticimize çok daha iyi şeyler kazandıracağına inanıyoruz. Etkinliğin bol kazançlı ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Organizasyonun ev sahipliğini yapan Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Aydoğan, üreticiye pazar oluşturmak adına gerçekleştirilen organizasyonu çok önemsediklerini ve geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay da 1 Eylül 2014 ile 11 Ekim 2014 Mudanya Mütarekesinin yıl dönümü arasındaki 40 günlük sürede yapılacak etkinliklerde, Çağrışan Mahallesi'nde siyah kara üzüm bağ bozumu şenliği, Akköy Mahallesi'nde kara incir şenliği ve Tirilye'de zeytin şenliği düzenleyeceklerini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise hedefleri olan bir ülke olarak kalkınmanın ancak çalışarak ve üreterek gerçekleşebileceğini vurgulayarak, yerel yönetimlerin uzun yıllardır gereği gibi desteklenemeyen tarımsal üretimi desteklemek adına ekiplerini kurduklarını ve üreticinin çok kazanarak dünya pazarlarındaki yerlerini almaları için çalışmalar içinde olduklarını dile getirdi.










Kaynak: AA