Yeni Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Erdoğan'ın ismini açıklamasının ardından bir konuşma yapan Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu, ilk açıklamasında paralel yapıya net mesajlar verdi.

Yeni Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin yeni genel başkan ve başbakan adayı oldu.

Açıklamayı yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Erdoğan'ın ismini açıkladığı konuşma sonrası kürsüye gelen Davutoğlu, 'birlik' mesajı verdi ve 'Şundan emin olunuz ki şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu restorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı ya da fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır' diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiş olmaktan gurur duyuyorum. Tüm teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum. AK Parti konjonktür koşullarda ortaya çıkmadı. Kökü derinlerde ve köklü bir devlet geleneğinde ortaya çıkmış bir harekettir.

Bu kritik süreçten sonra daha güçlü yolumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphe olmasın. Genel Kurulumuzda layık görülürsem delegeler tarafından, restore hareketimiz kesintiye uğramadan devam decektir. Son 12 yıl içinde hasta adam muamalesi gören bir ülke tarihi misyonundan yürümüştür. İster paralel yapı ister başka bir isim altında bu yürüyüşü kesintiye uğratmak isterse Ak Parti kaya gibi duracaktır.

Devlet geleneğimiz ihya dönemi yaşamıştır. Ekonomimiz kalkınma hamlesiyle taçlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanım şundan emin olunuz ki; şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu restorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı ya da fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır.

Bizim gerek dava ahlakımız gerek devlet ahlalınmız bu durumlaır karalılıkla aşmıştır .Aslında diğer partileirn kongre aşamalarııyla karşılaırıldığında belli olmuştur. Eminim önümüzdeki haftaki kongrede bunu yine yaşayacağız.

AK Parti bir nesil hareketiyle başlamıştır ve nesiler boyu devam edecek bir harekettir. Sürekliliğimiz devlet geleneğimziden ve temel aldığımız ilkelerden gelir. Bu duruş bu sağlam tarihi bakış değilştirilemiz. Biz faniler için yenilenmek kaçınılmazdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız bendenizi aday göstererek bana onur yaşattınız. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirirken sizden güç alacağım ve rabbimin yolundan ayrılmayacağım.