Yaz Okuluna Muhteşem Kapanış

Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ve 2 ay süren Yaz Okulu muhteşem bir törenle sona erdi.

Yaz Okuluna Muhteşem Kapanış
500 öğrencinin katıldığı Yaz okulunun kapanışında minik semazenler gösterileri ile geceye damga vurdular.
Ensar Vakfı Manisa Şubesi tarafından gerçekleştirilen Yaz Okulu sona erdi. 2 ay süren ve 500 öğrencinin katıldığı Yaz Okulu’nda öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı, dini bilgiler öğretildi. Öğrenciler bir yandan öğrenirken, bir yandan da sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde yer aldılar.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen kapanış törenine İl Müftüsü Sinan Cihan, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Kenan Tokgöz, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kutluca, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kapanış programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir öğrenci tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile devam etti.

Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, Ensar Vakfı’nın 1979 yılından beri hizmet verdiğini kaydederek, vakfın eğitim ve öğretim alanında faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Manisa’da 2 yıl önce hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Başkan Çeler, kısa vadede eğitim konusu ele aldıklarını belirterek, öğrencilerin talepleri doğrultusunda kurslar açtıklarının altını çizdi. Yurt konusunda çok talebin geldiğini dile getiren Çeler, “Öğrencilerimize yurtlar bulmak için çalışıyoruz. İnşallah yeni Türkiye’de yeni yurtlar ve yeni İmam Hatip Liseleri açacağız. Yaz Okulumuza destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrenciler törende okudukları Kur’an-ı Kerim’den ayetler, hadisler ve söyledikleri ilahilerle geceye ayrı bir renk kattılar. Ayrıca gecede minik semazenler de muhteşem gösterileriyle katılımcıları büyülediler. Protokol üyeleri tarafından Yaz Okulu’na katılan öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA