Uşak Halısı Dünyanın Gündemine Girecek

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Belçika’nın başkenti Brüksel’de geçtiğimiz günlerde Türk işçileri hatırlamak için çiçekler ile Uşak Halısı Motifi’nin yapılmasının Uşak halılarına verdikleri değeri ve çalışmaları ne kadar değerli kıldığını bir kez daha ortaya çıkardığını aktardı.


Bu bilincin kendilerinde de olduğunu aktaran Cahan Uşak halısını yapacakları çalışmalar ile dünya gündemine sokacaklarını kaydetti.

Uşak halılarının hak ettiği yerlerde olması için proje ürettiklerini söyleyen Cahan“ Halılarımız artık unutulmuşluktan kurtularak tekrar dünya markası olmalıdır. Bunun gerçekleşebilmesi için de profesyonel ve kurumsal bir çalışma gerekmektedir. Biz bu aşamada alanında uzman kişiler ve tanıtım organizasyonları ile hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu kapsamda her vatandaşımızın da içinde olduğu projeler dizisi yapmak için kolları sıvadık” dedi

Uşak halılarının eski şanına kavuşması için AB projeleri de hazırlayacaklarının altını çizen Cahan, bu projelerin hepsinin halının maka değerine katkı sağlayacağını dikkat çekti. Uşak halılarının hepsinin ayrı bir hikayesi olduğunu anlatan Cahan, “ Halılarımızın her motifinin bir hikayesi vardır. Bu hali ile halılarımız şiirlere, şarkılara ve resimlere bile konu olmuştur. Bizlere düşen ise halılarımıza sahip çıkmaktır. Halımızın evrensel hale gelebilmesi için tüm dünyada yaşayan Uşaklıların halılarımıza sahip çıkmaları gerekmektedir. Halılarımızın tanıtımında tüm hemşehrilerimiz gönüllü tanıtım elçisi olmalıdır” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA