'Tekir Sokak Hayvanları ve Yaşam Festivali”ne Ünlü Komedyenden Klipli Destek

Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasıyla ünlenen Adanalı komedyen Yunus Yuva'nın, “Tekir Sokak Hayvanları ve Yaşam Festivali”ne destek vermek ve sahipsiz sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çektiği klip, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

'Tekir Sokak Hayvanları ve Yaşam Festivali”ne Ünlü Komedyenden Klipli Destek

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Pozantı Belediyesi’nin öncülüğünde, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Akçatekir Yaylası'nda “Tekir Sokak Hayvanları ve Yaşam Festivali” düzenleniyor. DOHAYKO ve HAYTAP'ın da katılacağı festivalde, sokak hayvanlarına yönelik yarışmalar yapılacak, doğal yaşam ve sokak hayvanlarına dikkat çekilecek.

Ünlü komedyen Yunus Yuva, “Çorbada benim de tuzum olsun” diyerek festival kampanyasına destek vermeye karar verdi. Kısa sürede harekete geçen Yuva, yazdığı senaryoyu klipleştirerek sosyal medyada kısa sürede fenomen hale geldi. Ünlü komedyen, çektiği klipte Recep İvedik kılığına girerek, “Behlül” isimli keçisini Merkez Park'ta otlatıyor. Bu sırada sahipsiz ve hasta bir yavru köpek gören Yuva, çareyi belediyenin çağrı merkezini arayarak ücretsiz hayvan ambulansı istemekte buluyor ancak gezdirdiği keçisi Behlül'ü emanet edecek bir yer bulmakta zorluk çekiyor. Bu sırada yoldan geçen bir vatandaştan yardım isteyen ünlü komedyen, "Gideceğim şimdi, işim var" cevabıyla karşılaşıyor ancak bir süre sonra ünlü komedyenin gazabından korkan vatandaş, teklifi kabul ediyor. "Keçim sana emanet, şırdanına, sakatatına bir şey olursa ifadeni alırım" diyerek vatandaşı tembihlemekten de geri kalmayan ünlü sanatçı 153'ü arıyor ve yavru köpek kısa sürede olay yerine gelen ambulansla Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülüyor. Veteriner hekimlerin muayene ettiği köpekte sıvı kaybına bağlı ödemler oluştuğu tespit ediliyor. Bu duruma sinirlenen komedyen ise tepki göstererek vatandaşları, "Kapınızın önüne bir kap su koyun" kampanyasına davet ediyor. Veteriner hekimlerden festival hakkında bilgi alan komedyen, Akçatekir Yaylası'nda düzenlenecek festival için Duygu Kafe, Adana Büyükşehir Belediyesi Önü ve Optimum Alışveriş Merkezi önünden 24 Ağustos Pazar günü 12.30'da ücretsiz servis kalkacağını öğreniyor. Klibin son kısmında ise veteriner hekimlerin hizmetinden memnun kalan ünlü komedyen, olası sağlık problemlerinde kendisinin de Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan ambulansı hizmetini alıp alamayacağını soruyor ancak veteriner hekimler 112 Acil Servis'i işaret ediyor.

Pozantı Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı 'Tekir Sokak Hayvanları ve Yaşam Festivali", 24 Ağustos saat 15.30'da Pozantı'ya bağlı Akçatekir Yaylası'nda gerçekleşecek.
Kaynak: İHA