Prof.dr. Özel, Ctbto Direktörlüğüne Seçildi

Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel'in, Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü'nde (CTBTO) Uluslararası İzleme Sistemi'nden sorumlu Direktörlüğe seçilmesinin "Türkiye'nin örgüte sağladığı bir artı değeri oluşturacağını" belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Belbaşı Nükleer Denemeleri İzleme Merkezi Müdürü de olan Özel'in, Viyana'da faaliyet gösteren CTBTO'nun Uluslararası İzleme Sistemi'nden (International Monitoring System) sorumlu Direktörlüğe seçildiği belirtildi.
Özel'in 124 aday arasında yapılan değerlendirme sonucu oluşturulan kısa listede yer alan adaylarla gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda seçildiği ve söz konusu görevi 3 yıllığına üstleneceği kaydedilen açıklamada, ''Prof.Dr. Özel'in anılan göreve seçilmesi, halihazırda Belbaşı'nda CTBTO'nun Uluslararası İzleme Sistemine katkı sağlayan bir sismik istasyona evsahipliği yapan ülkemizin, örgüte sağladığı bir artı değeri oluşturacaktır'' denildi.
Kaynak: AA