Otomobil İle Otobüs Kafa Kafaya Çarpıştı Açıklaması

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir otomobil solama yaptığı sırada karşıdan gelen yolcu otobüsü kafa kafaya çarpıştı.

Kazada ikisi ağır üç kişi yaralanırken otomobil sürücüsü sıkıştığı araçtan 1,5 saat süren çalışma sonrası kurtarılabildi.
Kaza saat 21.30 sıralarında Zonguldak-Ereğli arası karayolunun Bayat Köyü yol ayrımı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Tuna Mumcu (28) idaresindeki 67 DU 696 plakalı otomobil solama yaptığı sırada karşı yönden gelen ve Zonguldak-İstanbul seferini yapan Nizamettin Öztekin (45) idaresindeki 34 GZ 6059 plakalı yolcu otobüsüne çarptı. Kazada otomobil içerisinde bulunan Emine Taşkıran (29) ambulans ile otobüste yolcu olarak bulunan Canan Sevinç Karakoç (23) ise özel bir araç ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza sonrası otomobilde sıkışan sürücü Tuna Mumcu’ya 112 sağlık görevlileri serum takarak ilk müdahaleyi yaparken, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Olay yerine Zonguldak il merkezinden gelen Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri otomobilde sıkışan sürücüyü sıkıştığı yerden çıkartabilmek yoğun çaba gösterdi. Otomobilin koltuklarını kesen AFAD ekipleri, bir taraftan da sürücüyü sakinleştirmeye çalıştı. Zaman zaman çektiği acı nedeniyle bağıran sürücünün bazı yakınları ise sağlık görevlileri ile AFAD ekiplerine tepki gösterdi. Yaralı sürücü sıkıştığı yerden yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından çıkartılarak önce sedyeye alındı ardından da ambulansa konularak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sırasında yolcular otobüsten inerek uzun süre dışarıda bekledi.

Kazanın görgü tanıklarından Hüseyin Özkurt, otomobilin solama yaptığı sırada otobüse çarptığını ve içerisinde 2 bayan ile sürücünün olduğunu gördüğünü söyledi.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Emine Taşkın ile BEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan otomobil sürücüsü Tuna Mumcu’nun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yaralıların hastanelere sevk edilmesinin ardından otomobil ve otobüsün yoldan kaldırılması ile yaklaşık 1,5 saat boyunca kapalı kalan Zonguldak-Ereğli yolu yeniden trafiğe açılırken polis ve jandarma kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA