Ormanlar Yaşasın Diye Eğitim Verildi

Ege Orman Vakfı ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Ormanlar Yaşasın Diye” projesi kapsamında, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (EÇEV) Yamanlar ve Altındağ Eğitim Merkezlerindeki yaz okulu öğrencilerine ormanların önemi konusunda eğitim gerçekleştirildi.

Ormanlar Yaşasın Diye Eğitim Verildi

İki farklı grup halinde toplam 30 öğrenciye verilen eğitimin ilk gününde Muradiye Orman Fidanlığı’nda Fidanlık Müdürü Nedim Bozkurt ve teknik personel tarafından öğrencilere fidan üretim teknikleri, tüplü fidan üretimi, tohumdan fidan üretimi uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin ikinci gününde Buca Cennet Vadisi’nde bulunan orman alanında Ege Ormancılık Araştırma Müdürlüğü’nden Dr. Muhammet Kılıç ve Dr. Nihal Özel tarafından toprak profili üzerinde bilgilendirme yapıldı ve orman ağaçlarının biyolojisi anlatıldı.

Eğitim sonunda Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun ile Ege Orman Vakfı Eğitim ve Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, eğitimin çok verimli geçtiğini, geleceğin teminatı olan genç nesillere orman ve çevre bilincinin kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirttiler.
Kaynak: İHA