Oğluna davullu zurnalı cenaze töreni yapan anne konuştu

Mersin'de trafik kazasında ölen oğlunu, davul zurna eşliğinde yaptığı cenaze ile son yolculuğuna uğurlayan anne konuştu.

Oğluna davullu zurnalı cenaze töreni yapan anne konuştu
Mersin'de trafik kazasında kaybettiği oğlu Mehmet Deniz'in cenaze töreninde davul zurna çaldırıp oynayan Muazzez Sınar, o anları anlattı.

'CENAZEDE DAVUL ÇALMAK ANADOLU KÜLTÜRÜNDE VAR'

Akşam'ın haberine göre; anne Muazzez Sınar, şunları söyledi;

'Bekar gençlerin cenaze törenlerinde davul zurna çalmak Anadolu kültüründe var. Oğlum bütün dini kurallar çerçevesinde son yolculuğuna uğurlandı. Toprağa verilirken 45 dakika Kuran-ı Kerim okundu. Ben oğlumun asker kınasını, düğününü göremeyeceğim.

'DAVUL SADECE BİR EĞLENCE SİMGESİ DEĞİLDİR'
Görmüş gibi yapıp halay çektim. Ağlaya ağlaya oynadım. Davul sadece bir eğlence simgesi değildir. Hüznün de simgesidir. Mehmet'ime çarpan o çocuk 2 Ağustos'ta serbest bırakıldı. 3 Ağustos'ta Niğde'de halay çekip düğün yaptılar. 22 yaşımdaki oğlum 18 gün komada kaldı, bir kez olsun hastaneye gelmediler.

SUSMAMIZ İÇİN PARA TEKLİF ETTİLER
Geçmiş olsun demediler. Susmamız için para teklif ediyorlar. Evladım gitmiş, yüreğim yanmış. Ne parası? Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Adalet yerini bulsun istiyoruz.'

MERSİN'DE DAVUL VE ZURNAYLA CENAZE YAPILMIŞTI
Mersin'de, trafik kazası sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisinin annesi, 'mürüvvetini göremedim' diye ağıt yaktığı oğlu için davullu zurnalı cenaze töreni düzenlemişti. Sıra dışı bu cenaze, çok konuşulmuştu.

Oğluna davullu zurnalı cenaze töreni yapan anne konuştu