Ödemiş’in Üç Projesine Valilik'ten Destek

Kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda Ödemiş Belediyesi’nin hazırladığı üç projeye Valilik'ten destek geldi.

Ödemiş’in Üç Projesine Valilik'ten Destek

Yeni yasaya göre Ödemiş’in hizmet alanı içinde yer alan yeni mahallelerinde restorasyon ve röleve çalışması yapılacak çok sayıda yapı bulunuyor. Tarihi ve kültür değerlerin korunması amacıyla Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan dört proje için geçtiğimiz günlerde Valilik bünyesindeki emlak vergisi katkı payından yardım alınmak üzere müracaat edilmişti.

Vali Mustafa Toprak ile görüşen Belediye Başkanı A.Mahmut Badem Ödemiş’e üç proje için destek verildiğini müjdeledi. Başkan Mahmut Badem; “Valiliğimizin bölgemizdeki kültürel yapıların korunması ve turizm konusunda gelişimini sağlayacak projelere göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederiz. Bundan sonrada işbirliği içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz ” dedi.

Valilik tarafından desteklenecek, Ödemiş Katırcı Hanı ve Çevresi Röleve Restorasyon Projesi, İzmir Oteli yanından bulunan iki katlı iş yerinin restorasyonu ve Birgi Çınaraltı Meydanı Sokak Sağlıklaştırma uygulama projesi sosyal ve kültürel amaçlı değerlendirilmek üzere işlevlendirilecek.

Mahmut Badem’in 2004-2009 belediye başkanlığı döneminde de Arasta, Yıldız Oteli, İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve bünyesindeki Bedia Akartürk Sanat Müzesi ve Öğretmen Evi’nin restorasyon projeleri, Yıldız Oteli çevresi sokak sağlıklaştırma projeleri de valilik desteği ile yapılmış projeler arasında yeralmıştı.
Kaynak: İHA