Niksar'da Huzur Toplantısı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik huzur ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Niksar'da Huzur Toplantısı

Mahalle muhtarları ve emniyet yetkililerinin katılımıyla yapılan Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı’nda (SAHT) belli bölgelerde yaşanan sorunlar, olası çözümler ve yaşanan sorunlar konusunda mahalle muhtarlarının ve emniyet birimlerinin sorumlulukları görüşüldü. Toplantıda mahalle muhtarlarına ilçe asayişi hakkında bilgi verilirken, emniyet olarak da bazı konularda muhtarlardan yardım beklendiği anlatıldı.

Suçla mücadeleyi etkin kılma ve güvenli bir ortam sağlama amacıyla toplumun güvenlik hizmetlerine etkin şekilde katılımı, desteği ve bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, “Muhtarlarımızın, vatandaşlar ve emniyet mensuplarımızla sürekli irtibat halinde bulunmaları gerekiyor. Güvenlik hizmetlerinin etkin ve hızlı yapılabilmesi için toplumla iç içe ve topyekun yürütülmesi amacıyla muhtarlarımız vatandaşlarla sürekli irtibat içinde olmalı” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Yabaş, Niksar’ı daha huzurlu hale getirmek için bireylerin sorumlu davranması gerektiğini ifade ederek, muhtarların huzuru bozabilecek en ufak ayrıntıyı bile en kısa sürede emniyete bildirmeleri gerektiğini kaydetti.

Toplantıda muhtarlara ilçedeki MOBESE çalışmalarında sona gelindiği de belirtilerek, asayiş ve trafik konularında bilgi verildi.

İlçe merkezinde alkollü araç kullananlar ile yüksek sesli müzik dinleyerek çevreyi rahatsız edenler hakkında çalışmaların sürdüğü, vatandaşların da bu konuda yardımcı olması konularında; muhtarların vatandaş ile emniyet arasında köprü olması, bu konuların vatandaşa aktarılmasında muhtarların çok önemli roller üstlenebileceği anlatıldı.

Huzur ve güvenin sağlanmasında emniyet kadar muhtarlarında önemli bir göreve sahip olduğunu söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Yabaş, “Polis ile vatandaş arasındaki en büyük köprü muhtarlardır. Muhtarın önemi halkın polise ya da polisin halka ulaşması açısından önemlidir. Muhtarlarımız bizimle ne kadar çok irtibata geçerse o kadar halkla iyi bir iletişimi yakalamış oluruz. Bizim için önemli olan halkımıza en iyi ve güvenilir hizmetin verilmesidir” diye konuştu

Toplantıya katılan muhtarlar ise emniyet birimlerinin yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını dile getirerek teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA