Metin Feyzioğlu'dan 'CHP Genel Başkanlığı' açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanlığı için 'demokratik şartların gerçekleşmesi halinde' aday olacağını açıkladı.

Metin Feyzioğlu'dan 'CHP Genel Başkanlığı' açıklaması
Geçtiğimiz günlerde Muharrem İnce'nin Genel Başkanlığa aday olması partide bölünmeye yol açmış, bir grup CHP'li İnce'yi desteklediğini açıklamıştı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanlığına aday olma şartını açıkladı. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Feyzioğlu, CHP yönetiminin demokratik şartlar gerçekleşmeden 15 günlük baskın kurultay kararını eleştirdi. Feyzioğlu; 'Ben demokratik şartlar gerçekleşmiş olsa ortasahadan forvete geçerim. Aday olurum' dedi.

''BEN BÖLMEYE DEĞİL BİRLEŞTİRMEYE ADAY OLURUM''
Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda CHP yönetimini uyardığını söyleyen Feyzioğlu, 'Ben bölmeye değil birleştirmeye aday olurum. Benim tabiki bir siyasi görüşüm var. 15 gün içerisinde şimdi size soruyorum; 'biz Cumhurbaşkanlığı seçimi hezimetini konuşuyor muyuz?' 'Konuşmaya vakit var mı?' Yok. '30 Mart'ı konuştuk mu?' Hayır. 'Türkiye'nin hangi temel meselesini konuşup hangi temel noktalarda bir araya gelebileceğimizi biliyor muyuz?' Hayır. Bunların hiçbirine izin verilmedi.

ORTA SAHADAN FORVETE GEÇERİM
Yani iktidar alternatifi olacak büyük senfoni orkestrasını nasıl kurmalıyız ve hangi kadrolarla kurmalıyızı konuşan var mı? Yok! Zaten bunlar konuşulmasın diye 15 gün sonraya baskın bir kurultay yapılıyor. Hiçbir demokratik şartı gerçekleşmeden. Ben demokratik şartlar gerçekleşmiş olsa orta sahadan forvete geçerim.' ifadelerini kullandı.

''ELBETTE ADAY OLURUM''
Küçükkaya'nın 'Yani aday olursunuz' diye sormasının ardından Feyzioğlu 'Elbette olurum. N'için olmayacağım? Bu benim demokratik hakkım ve milyonlarca yurttaşın bana talimatı.' yanıtını verdi.