Mersin Büyükşehir Belediyesi Zafer Haftası Etkinlikleri Düzenliyor

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü dolayısıyla ücretsiz halk konserleri ve 1. İçel Karakucak Güreşleri’nin de yer alacağı birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, İçel halkını etkinliklere davet etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zafer Haftası Etkinlikleri Düzenliyor

Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, 26-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Zafer Haftası’ dolayısıyla birçok sanatsal, kültürel ve sportif etkinliğin hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü dolayısıyla 26-30 Ağustos tarihleri arasında ‘Zafer Haftası’ etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Kocamaz, bu etkinlikler kapsamında ücretsiz halk konserleri ile ‘1. İçel Karakucak Güreşleri’nin yer aldığını kaydetti.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Kocamaz, “26 Ağustos’ta Anamur’da Emre Altuğ, 27 Ağustos’ta Silifke Mara’da Bülent Serttaş, 28 Ağustos’ta Erdemli Avgadı Yaylası’nda Sevcan Orhan, 29 Ağustos’ta Çamlıyayla’da Mustafa Yıldızdoğan ile Yusuf Güney ve 30 Ağustos’ta Gözne’de Ahmet Şafak ile Zara konserlerini vatandaşlarımız ücretsiz olarak izleme imkanına kavuşacak. Aynı tarihlerde ve aynı yerlerde gündüz saatlerinde ise 1. İçel Karakucak Güreşleri yapılacak” dedi.

Karakucak Güreşleri’nin Anamur’da saat 15.00’te, diğer yerlerde ise saat 13.00’te başlayacağını dile getiren Kocamaz, “Karakucak Güreşleri’ne çok sayıda milli güreşçimiz ve Kırkpınar Baş Cazgırı da gelecek. Güreşler sonunda dereceye giren sporculara ise para ödülleri dağıtılacak. Türk Milleti için büyük bir önem arz eden 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. yıldönümünü, bu etkinlikler kapsamında hep birlikte kutlayalım. Günümüzde varlıklarını iyiden iyiye hissettirmeye başlayan iç ve dış düşmanlarımıza karşı, birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyeceğimizi gösterelim. Bu bağlamda tüm hemşehrilerimi 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ‘Zafer Haftası’ etkinliklerine davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA