Mercidabık Zaferi'nin 498. Yıl Dönümü Mesajları

Vali Süleyman Tapsız, Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümünü tebrik ederek, ebediyete intikal eden Osmanlı İmparatorluğunun 9'uncu padişahı, Büyük Komutan Yavuz Sultan Selim Han başta olmak üzere, tüm şehitleri rahmetle andığını bildirdi.

Tapsız, Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Mercidabık Zaferinin Balkanlar'dan, Anadolu'ya ve Ortadoğu'ya uzanan bir coğrafyada farklı ulus ve inançların barış, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını sağladığı, adaletin ve hoşgörünün tesis edildiği bir tarihi olay olduğunu belirtti.

Ortadoğu'nun bugün içinde bulunduğu istikrarsız durum göz önüne alındığında atalarımızın bu bölgede tesis ettiği güven ve huzur ortamına o gün olduğu gibi bugün de ne kadar ihtiyacımızın olduğu çok açık ortada olduğunu ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:
''Milletimiz tarihin her safhasında önemli imtihanlardan geçmiş ve büyük millet olma gereği geçmeye devam etmektedir. Atalarımızın bu coğrafyada sağladığı huzur ve refah ortamını bizler inşallah tekrar sağlayacak, kardeşlik duygularımızı pekiştirecek ve bizleri birbirimize düşürmek isteyen art niyetli düşmanlarımızın oyunlarına gelmeyeceğiz. Şunu hatırlatmak isterim ki; bizler, dünü yarınına, mazisi istikbaline güç veren bir medeniyetin torunlarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümünü tebrik ediyor; ebediyete intikal eden Osmanlı İmparatorluğunun 9'uncu padişahı, Büyük Komutan Yavuz Sultan Selim Han başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu şanlı zaferin ev sahibi olan Kilisli hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.''
- Kilis Belediye Başkanı Kara
Belediye Başkanı Hasan Kara ise şanlı tarihin önemli zaferlerinden birisi olan Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümü içerisine girildiğini belirtti.

Osmanlı sultanı cennet mekan Yavuz Sultan Selim Han'ın, Memlüklere karşı kazandığı Mercidabık Zaferi'nin, Osmanlı Devleti''e siyasi, askeri, dini ve ekonomik olarak birçok fayda sağladığını ifade eden Kara, ''Mercidabık Savaşı, 24 Ağustos Bin 516 yılında Osmanlı Devleti ile Memlük Devleti arasında Halep şehrinin kuzeyinde gerçekleşmiş, Mercidabık Savaşı sonrası Suriye, Lübnan ve Filistin Osmanlı topraklarına dahil olmuştur. Bu Zaferle Osmanlı Devleti aldığı yerlere huzur ve sükunet getirmiş ve bu durum yıllar boyu sürmüştür'' ifadelerini kullandı.
Suriye, Filistin ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşananların içler acısı olduğunu belirten Kara, yaşanan acıların bir an önce bitmesi ve Osmanlı dönemindeki huzur ve sükunetin yeniden sağlanmasını temenni etti.
Kaynak: AA