Malatya'dan Suriyelilere İlaç Yardımı

Malatya’dan Suriyeli mültecilere ilaç yardımı gönderildi.

Malatya'dan Suriyelilere İlaç Yardımı

İnsani Yardım Vakfıyla (İHH) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ortak yürütülen kampanya sonunda elde edilen ilaçlar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ve vakıf yöneticilerine teslim edildi.

Düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu ile bazı şube müdürleri katıldı.

Toplanan ilaçlar Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan ve savaş mağduru Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa gönderilecek. Toplanan ilaçların içinde, kalp, tansiyon, astım, bronşit, kanser, diyabet, beslenme maması, beslenme sondası gibi çeşitli ilaçlar bulunuyor.

9 bin 669 kutu ve 175 koliden oluşan ilaç yardımının toplam mali değeri ise 140 bin lira. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl da Gaziantep ve Hatay’da bulunan kamplara toplam değeri 180 bin lira olan, 12 bin 772 kutu ilaç göndermişti.

Büyükşehir Belediyesinin son 2 yılda Suriyelilerin yaşadığı kamplara gönderdiği ilaçların maddi değerinin 320 bin lira civarında olduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA