Kur'an Kurslarında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Çatak'ta "Bu yaz beni de Kur'an'a yaz" sloganıyla başlatılan Kur'an kurslarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Çatak Kaymakamlığı ve müftülüğünün ortaklaşa düzenledikleri "Yaz Kur'an Kursları Hatim Kapanış Programı" Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı.
Sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gören programda konuşan Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, ilçede çoğunluğu kız 200 civarında öğrencinin 20 din görevlisi aracılığıyla 15 farklı mekanda eğitim gördüğünü söyledi.

Yaz Kur'an kurslarında katılımcıların Kur'an-ı Kerim'i, mevlit ve çeşitli dini vecibeleri de öğrendiğini kaydeden Koyuncu, çocukların "Bu yaz beni de Kur'an'a yaz" sloganıyla yeni arkadaşlar edinerek birlikte cami ve kurslara gittiklerini, manevi bir neşeyle bazen türlü oyunlar oynadıklarını ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sağır ise okulların tatile girmesiyle yaz Kur'an kurslarının açıldığını ve velilerin öğrencilerini göndererek destek olduğunu söyledi.

Konuşmalar sonrası şiirlerin okunması, skeçlerin oynanması, ilahiler söylenmesiyle devam eden program, davetlilere slayt izletilmesi ve kursları birincilikle bitiren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Programa İl Hizmetleri ve Eğitim Müdürü Abdullah Akdoğan, İlçe Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Taş, İlçe Müftüsü Sezai Görentaş, din görevlileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA