Kocaeli'de Fabrika İşçilerinin Eylemi

Kartepe ilçesinde sendika genel merkezinin kendilerinden habersiz sözleşme imzaladığı iddiasıyla 11 gündür açlık grevi yapan Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu, eylemini sonlandırdı.

Fabrika önünde 11 gündür açlık grevi yapan Furuncu'nun sağlığından endişe eden işçiler, durumu sendikanın bağlı olduğu Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bildirdi.
Bunun üzerine, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Furuncu'yu açlık grevini sonlandırmaya ikna etmek için harekete geçti.
Eylemini sürdürdüğü fabrikanın önünde Furuncu'yla görüşen Uyar, işçilerin bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "İşçiler, 'Şener Başkan bizim için her şeyi yaptı, sağlığından endişe ediyoruz' dediler. Bu açlık grevine en azından şimdilik ara ver. Sonra genel merkez nezdinde görüşmeler yapalım, işçilerin şartlarını koruyacak şekilde yeni sözleşme yapmak için konuşalım" ifadesini kullandı.
Furuncu, bunun üzerine kendisine uzatılan simidi alarak açlık grevine son verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Furuncu, destek veren işçilere teşekkür etti.
Kaynak: AA