Kırşehir'de Şehirlerarası Otobüs Terminali İnşaatı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yeni şehirlerarası otobüs terminalinin kente vizyon katacağını ve diğer illere de örnek olacağını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin projelerinden olan ve Ankara yolu üzeri Meytaş kavşağında yer alan modern mimariye sahip şehirlerarası otobüs terminali inşaatında sona yaklaşıldığını belirtti.

Çalışmalar kapsamında binanın çelik yapı imalatlarının tamamlanarak dış cephe kaplamasının doğramaları ve camlarının büyük kısmının takıldığını anlatan Bahçeci, zemin kat ve asma katta granit zemin kaplamaları, alçıpan, alüminyum doğramalar, kapılar, banko ve oturma grupları imalatları ile bodrum katta ise duvar, sıva ve boya işlerinin bittiğini, alüminyum doğrama ve cam işlerinin tamamlandığını vurguladı.
Bahçeci, peronların bulunduğu yerdeki saha betonu imalatının da tamamlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Peronların önündeki andezit kaplama işleri tamamlandı. Bina imalatları yaklaşık yüzde 95 seviyesine gelmiş olup çevre düzenlemesi ile yol ve kavşak düzenlemesi imalatları devam ediyor. Konforlu mekanları, dinlenme ve bekleme alanları, büfeleri, kafe ve restoranları, araç bakım ünitesi, yönetim birimleri, ferah bilet satış birimleriyle Kırşehir'e yakışır bir terminali inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."
Mevcut otogarın yapısal bozulma ve yıpranmalardan dolayı, ayrıca konumunun değiştirilmesine ihtiyaç duyulduğundan modern ve kapasitesi daha yüksek terminal yapmayı istediklerini dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:
"Nihayet projemizde sona geldik ve yakın zamanda terminalimiz bitecek. Yeni şehirlerarası otobüs terminalimiz Kırşehir'e vizyon katacak ve diğer illere de örnek olacaktır. Projemiz tamamlandığında Kırşehir'in ihtiyaçlarına cevap verebilecek terminali halkımızın hizmetine sunmuş olacağız."
Kaynak: AA