Kastamonu Macera Sporları Festivali Başladı

Kastamonu’nun Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde organize edilen Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali'nin Suğla ayağı tamamlandı.

Kastamonu Macera Sporları Festivali Başladı

Karadeniz Havzasında Macera Turizm Ağının Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan festivalin açılışını, organizasyonda emeği geçenlere ve 15 gün gibi bir sürede pisti yaparak yarışa hazır hale getirenlere teşekkür ederek başladığı konuşma ile yapan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, bugün yapılan Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali'nin iki ayağı olan enduro yarışları ile dağ bisikleti yarışlarının yanında 23 Ağustos'ta Türkiye Motosiklet (Enduro) Şampiyonası yarışmalarının 4. ayağının da Suğla yaylasında yapılacağına dikkat çekti.

Suğla yaylasına yapılan pistin Kastamonu ve Azdavay için büyük bir kazanım olduğunu belirten Başkan Civelek, “Emek verilen bir proje hemen meyvesini verdi bundan sonraki yıllar da vermeye devam edecek. Kanyonlar vadisi dediğimiz Azdavay ve Pınarbaşı’ndaki kanyonlarımız, şelalelerimiz ve mağaralarımız gibi doğa harikası mekanların tanıtımına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı ise, “Karadeniz Havzasında Macera Turizm Ağının Geliştirilmesi Projesi kapsamında başlattığımız bu ilk adımda bizlerle çalışan ve bugün bizleri yalınız bırakmayan sizler hep birlikte göreceğiz ki bu projenin en büyük artısı bölgeye yapılan pisttir. Bunu ilk günden de gördük. Daha sonraki yıllarda da ulusal ve uluslararası bu tip organizasyonlarında bu pistte yapılacağı sözünü federasyondan aldık. Burada yapılan proje ile sadece Azdavay değil Pınarbaşı ve Kastamonu da kazanıyor ve burada yetişecek sporcularla Türkiye kazanacaktır” dedi.

Kastamonu Valisi Sehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkcı, Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay ve Romanya'nın Köstence Vali Yardımcısı Anefi Ersun’un da katıldığı festival Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'nin gösterisinin ardından yöresel sanatçıların sunduğu müzik ziyafeti ve yöresel giysili bayanların katıldığı at yarışı ile devam etti. At yarışında 50 yaşındaki Hanım Ergin birinci olurken, Gülbahar Yıldız ikinci ve Sultan Çelik üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenler ve yarışmaya katılanlar Azdavay Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Festival kapsamında yapılan enduro yarışması ile dağ bisikleti yarışları Suğla yaylasını dolduran motosiklet ve bisiklet yarışı meraklıları tarafından ilgiyle izlendi. Enduro ve bisiklet yarışmalarına katılan sporculara hediyeler verildi.

Yarışmaya katılan motorkros yarışmacıları pisti ve doğayı çok beğendiklerini belirterek bu tip organizasyonların devamlı olarak yapılması isteklerini ilettiler. Festival kapsamında Azdavay Belediyesi'nce eski tarım aletlerinden olan düvenle harman sürme gösterisi yapıldı.

Cep telefonlarının çekmediği festival alanına GSM operatörleri seyyar verici koydular. Engellilerin de düşünüldüğü festivalde festival alanına engelliler için mobil tuvaletler konuldu. Festival kapsamında 21 Ağustos günü Pınarbaşı ilçesi Boğazkaya köyünde dağ koşusu ve Valla kanyonunda kanyon geçişi etkinlikleri düzenlenecek.
Kaynak: İHA