İstanbul'a Getirilen 23 Filistinli Yaralının Tedavilerine Başlandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 14'ü çocuk 23 Filistinlinin tedavisine İstanbul’da başlandı.

İstanbul'a Getirilen 23 Filistinli Yaralının Tedavilerine Başlandı
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan 14'ü çocuk 23 Filistinli dün akşam saatlerinde ambulans uçak ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirilmişti. Filistinli yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş tedavileri devam eden yaralıları ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Eyüp Gümüş, tedavi sürecinde tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti.

Gümüş, Gazze’den son 15 günde 50 Filistinli yaralının Türkiye’ye getirildiğini kaydederek, “50 Filistinli hastamızı ambulans uçaklar ile ülkemize aldık. Hastalarımızın 12’si Kartal 16’sı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde diğerleri de çeşitli hastanelerimizde tedavi görüyor. Ülkemize aldığımız vakalardan sadece bir tanesini kaybettik. Multitravma hastasıydı. Çok ağır bir hastaydı ve bu hastamızı geri gönderdik. Tabi ki tedavileri devam ediyor. Genel cerrahi, kalp damar cerrahisi ve ortopedi ameliyatları geçiriyorlar. İnşallah hızlı bir şekilde tedavilerini yaparak memleketlerine göndereceğiz” dedi.

Bir grup hastanın Türkiye’ye girişi için görüşmelerin yapıldığını belirten Gümüş, “Daha bir grup hasta var bekleyen. Onunla ilgilide yetkili bakanlıklarımız görüşmeleri yapıyorlar. İnşallah oradaki yaklaşık 40 hastaya da şifa vermeye çalışacağız. Tüm hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Gümüş, diğer hastanelerde yatan yaralıları ziyaret etmek üzere Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’nden ayrıldı.
Kaynak: İHA