Gürsel Tekin'in Alman gizli servisi ile kaset pazarlığının detayları

Gürsel Tekin'in Alman gizli servisi ile kaset pazarlığını ortaya çıkaran TAKVİM bu gizli görüşmenin içeriğine de ulaştı. Görüşmede Tekin, kendisine Baykal'ın kasedini sunan Alman ajanlarına "Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Kendisi CD'yi sizden istiyor" diyor

Gürsel Tekin'in Alman gizli servisi ile kaset pazarlığının detayları
Almanya gizli servisi BND'nin Türkiye'yi dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından TAKVİM bomba gibi gerçekleri açıklamaya devam ediyor. TAKVİM'in ulaştığı bilgilere göre dinlemeleri başından beri bilen Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i Frankfurt'a yolladı. Tekin, Kempinski Otel'de 3 BND ajanıyla görüşme yaptı. Alman casuslardan DEniz Baykal'ın kaseti olduğu bilgisini aldı. Ardından durumu Kılıçdaroğlu'na bildirdi ve Baykal'ı koltuğundan eden görüntüler birkaç gün sonra Kılıçdaroğlu ile Tekin'e ulaştırıldı. TAKVİM, Alman gizli servisi ve CHP'nin kurmayları arasında geçen bu komplonun detaylarını ortaya çıkarttı. Frankfurt'ta bulunan Kempinski Otel'in lobisinde yapılan görüşmenin kayıtlarına ulaştı. İşte Gürsel Tekin'in, BND ajanlarıyla bir tercüman vasıtasıyla yaptığı o şok konuşma:

GÜRSEL TEKİN:

Bizim şu an ki Genel başkanımızla Türkiye'de ki siyasi konjektürü değiştiremeyeceğiz. Buna bir çözüm yolunda bize ciddi destek vermeniz lazım.

BND AJANI 1:

Biz bu konuda bir alt yapı hazırladık size. Bir aracı vasıtasıyla bu konu ile ilgili bir CD vereceğiz. Bu, partinizin yeniden dizayn edilmesi için çok önemli. Almanya'daki alevi kökenli Türklerin de ön gördüğü Kemal Bey'e bizim desteğimiz sonsuz olacaktır

GÜRSEL TEKİN:

Siz o işi bize bırakın. Size göndereceğimiz CD yi inceledikten sonra kendisinin o içerikten dolayı o makamdan pek yakında ineceğini göreceksiniz.

GÜRSEL TEKİN:

BEN bu konuda Sayın Kemal Bey'i bir arayayım ve konuşayım. O konuya sıcak bakacaktır diye düşünüyorum. Bir de onun fikrini alayım ki, yarınki görüşmemizde size daha detaylı bilgi veririm. Bizim için dediğim gibi, tek amaç şu anki iktidarı yasal yollardan olmazsa da, yasal olmayan yollardan indirmek. Ülkemiz şeriatçı bir sisteme doğru gidiyor.

BND AJANI 3:

Bizim de amacımız, ne pahasına olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek olacak.Yıllardır bazı çalışmaları yapamıyoruz. Sizin partiniz iktidara geldiği an bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz umarım.

GÜRSEL TEKİN:

TABİİ ki efendim. Siz hiç merak etmeyin. Almanlar hep bizim dostumuzdur ve dost kalacaklardır.

ERTESİ GÜNKÜ GÖRÜŞME

GÜRSEL TEKİN:
Ben, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. O bu çalışmaya sıcak bakıyor ve sizden CD'yi istiyor. Bana dün söylediğiniz CD'yi...

BND AJANI 1:

Tamam bunu A.K. vasıtasıyla biz bu hafta size göndereceğiz

BND'YE PARALEL ÖRTÜ

Almanya'daki dinleme skandalı, ilk olarak 6 yıl önce Ergenekon davasında ortaya çıktı. Alman istihbaratında 11 yıl görev yapan Talip Doğan Karlıbel, Ergenekon davasında tanık olarak verdiği ifadelerde BND'nin Türk kurumlarını dinlediğini açıkladı. Sanık avukatlarından Osman Aydın Şahin, dinleme olaylarının araştırılması için mahkemenin savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Ancak paralel yapıya bağlı dönemin özel yetkili savcıları hiçbir işlem yapmadı.

CHP'DEN KOMİK YALANLAMA

TAKVİM'in dün ortaya çıkardığı CHP-BND (Alman gizli servisi) arasındaki skandal işbirliği haberi büyük yankı uyandırırken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü tarafından bu haber komik bir şekilde yalanlandı.

KENDİ YALANLARINI ÖRTMEK İÇİN...

Hakaret içerikli metinde TAKVİM'i yalancılık ve iftira ile suçlayan CHP yetkilileri, gönderdikleri metinde gazetemize, 'haramdan beslenen, lağım akıntısı rüşvete bağlı olan' gibi ifadeler kullanarak gerçek iftirayı kendileri yaptılar. CHP'nin bu hareketiyle kendi yalanını, bize attığı iftira ile kapatmaya çalışmasının yanında gerçek olan bu haber için hukuki yola başvurmaktan kaçınması da dikkatlerden kaçmadı.