Güney Afrika'nın Filistin Özel Temsilcileri, Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Filistin özel temsilcileri, Ankara'da tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret etti.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Gazzeli yaralıları ziyaret eden heyet, Başhekim Doç. Dr. Murat Akçay'dan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.
Özel temsilci Zola Skweyiya, AA muhabirine yaptığı açıklamada Filistin ve İsrail'i ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

"Türkiye'ye gelmemizin esas nedeni, İsrail askerleri tarafından verilen zararları görmek ve Filistin halkıyla birliğimizi ortaya koymak" diyen Skweyiya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim hükümetimiz de bazı Filistinli yaralıları Güney Afrika'ya götürme ve tedavilerini burada sağlama teklifinde bulunmuştu. Bu yüzden bir amacımız da hastaların Türkiye'de nasıl tedavi olduğunu yerinde görmek. Burada Filistinliler'in gerçekten iyi şartlarda tedavi edildiğini gördük. Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar."
Skyweyiya, geçmişte Güney Afrika'da da Filistinliler'in yaşadığına benzer sorunların yaşandığına dikkat çekerek, "İsrail hükümetinin tavrı, apartheid rejiminin bize uyguladığından farksız" diye konuştu.

Güney Afrika Büyükelçiliği Müsteşarı Soraya Jacobs da Türk hükümetinin Filistinli yaralılara gösterdiği destekten etkilendiklerini ifade etti.

Yaralıların durumuna ilişkin bilgi veren Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Akçay ise bel altından felçli üç Gazzeli yaralının ilk bakımlar yapıldıktan sonra rehabilitasyon için başka bir hastaneye nakledildiğini söyledi.

Biri gebe olmak üzere iki Filistinli hastanın tedavilerinin devam ettiğini belirten Akçay, hastaların ciddi bir problemi kalmadığını kaydetti.

Akçay, hastaların gelecek hafta taburcu edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA