Filistinli Yaralıların Acı Hikayeleri

"Füzenin sesinin duydum olan oldu, kocam, biri kız ve ikisi erkek 3 çocuğum şehitti" sözleriyle yaşamındaki en büyük acıyı anlatan Filistinli anne Emel Elgun, saldırıdan yaralı kurtulan oğluna Türkiye'de şifa arıyor.

Elgun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 14'ü çocuk 23 Filistinli'yi Türkiye'ye getiren uçakta, AA muhabirine Gazze'de yaşadıklarını anlattı.
İsrail saldırılarına uykuda yakalandıkları belirten Ergun, evdeki 15 kişiden 9'unun yaşamını yitirdiğini söyledi.

"Füzenin sesinin duydum olan oldu. Kocamla biri kız ikisi erkek 3 çocuğum şehit oldu" diyen Elgun, ölen çocuklarından birini ikiziyle kendisinin de yaralandığını dile getirdi.
Yaralı oğluna şifa bulmak için Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Elgun, "Türk halkı her zaman Gazze halkının yanında oldu. Türkiye'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Saldırıda babasını, ikizini ve kardeşlerini kaybeden 15 yaşındaki Bilal de "Böbreklerim ve bağırsaklarımdan yaralandım. Gazze de iki ameliyat geçirdim. Tedavimin tamamlanması için Türkiye'ye gidiyorum. Allah'ın izniyle şifa bulurum" dedi.

-Hava saldırısında annesini kaybetti


6 yaşındaki torunu Mehe Hamid'i Türkiye'ye getirenTalal Abdullah Şeyh Halil ise torununu kafasında ve omurgasında kırıklar olduğunu belirtti.

Hamid'in, saldırıda annesi, amcası ve akrabalarından 4 kişiyi kaybettiğini anlatan Halil, "Türkiye'ye gittiğimiz için mutluyuz. Allah'tan umudumuzu kesmiyorum. Gazze'de imkanlar olmadığı için Türkiye'ye gidiyoruz, inşallah orada iyileşir" diye konuştu.

-"Yaralanan kardeşi Türkiye'ye gitmek için sıra bekliyor"
Ağır yaralı 6 yaşındaki Muhammed Salih'in teyzesi Kifa Abu Kaddaf da İsrail saldırısının tüm aile bireyleri evdeyken gerçekleştiğini söyledi.

Kaddaf, durumu Muhammed kadar ağır olmayan kardeşinin de Türkiye'ye gelmek için sıra beklediğini anlattı.
İlk kontrolü yapan Dr. Hatice Bakkal patlamaya bağlı olarak Muhammed'in 12 parmak bağırsağının delindiğini ve pankreasında yaralanma olduğunu söyledi.

Bakkal, "Muhammed'in durumu Gazze'den getirilen yaralılar içinde en ağır olanı" diye konuştu.

Kaynak: AA