Filipinler'de Şiddet

Filipinler'in güneyindeki Basilan eyaletinde teröristlerin askeri birliklere düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda 18 askerin yaralandığı bildirildi.

Ordu yetkilileri, saldırganların devriye gezen askerlerin üzerine ateş açtıklarını ardından bombaların patladığını belirtti.

El-Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf terör örgütünün etkin olduğu güney Filipinler bölgesinde düzenlenen saldırıda 8 askerin, ormana kaçan saldırganlarla çıkan silahlı çatışmada 10 askerin yaralandığını söyleyen yetkililer, yaralı askerlerin tahliyesi ve birliklere takviye için bölgeye helikopterler gönderildiğini kaydetti.

Müslümanların özerk bölgesi Mindanao'nun Cotabato kentinde salı günü düzenlenen bombalı saldırıların ardından güvenlik güçleri, dün Nur Hassan olarak bilinen Ebu Seyyaf üyesini tutuklamıştı.
Saldırıların, bu tutuklamaya misilleme olarak düzenlendiğini ifade eden güvenlik güçleri, geçen yıl Zamboanga'da 200 kişinin hayatını kaybettiği, 120 bin Filipinlinin ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldığı rehine krizi ve çatışmaların yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde terör örgütlerinin tehditlerine karşı teyakkuzda bulunuyor.
Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, Filipinler'in güneyindeki örgütlerin en tehlikelisi olarak biliniyor. Örgüt, ülkenin güneyindeki Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız bir İslam devleti" kurulmasını istiyor.
Kaynak: AA